Din ingrediente simple, pe care le ai
în frigider, poţi pune la cale o masă savuroasă. O combinaţie potrivită pentru vremea rece, va deveni o mâncare reconfortantă.

Ingrediente:
– 500 g ardei
– 300 g cârnaţi semi-afumaţi
– 300 ml suc de roşii
– două cepe
– 2-3 linguri ulei
– o linguriţă boia dulce
– o linguriţă boia iute
– o foaie de dafin
– sare
– piper

Mod de preparare:
Coci ardeii și îi cureți de coajă. Tai cele două cepe julien şi le căleşti în ulei, la foc mediu, cu un praf de sare. Când ceapa e aurie, adaugi cârnaţii tăiaţi felii şi ardeii copţi făcuţi fâşii. La această rețetă poți folosi și crenvurşti sau cabanos.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, torni sucul de roşii, pui foaia de dafin, boiaua dulce şi pe cea iute şi amesteci. Laşi să dea câteva clocote, acoperi vasul şi fierbi la foc mic până se îngroaşă sosul. Decorezi papricaşul după imaginaţie şi îl serveşti fierbinte, cu pâine de casă.

Recomandările redacției