Rețeta săptămânii – Papricaș de pui – rețeta tradițională ungurească

0
163

Papricaș de pui – extrem de gustoas și deloc greu de preparat! În 40 de minute îi poți chema deja pe cei dragi la masă și îi poți surprinde cu cel mai bun papricaș de pui!
Preparatul papricaş de pui poate fi alegerea perfectă pentru un prânz sau o cină în familie. Este o rețetă ușor de pre­gătit, cu puține ingrediente, dar cu un gust savuros. Urmărește pașii de mai jos pentru a face această reţetă delicioasă!

Ingrediente:
– 2 pulpe pui
– 1/2 piept de pui
– 2 cepe
– 1 lingura boia dulce
– 2 căţei de usturoi
– 2 linguri făină
– 3 linguri smântână
– 2 linguri ulei
– sare şi piper
Pentru găluşte:
– 2 ouă
– 2 linguri ulei
– 200 g făină
– sare

Mod de preparare:
În ulei încins, se pune ceapa tocată mărunt, apoi carnea şi se lasă totul la rumenit. Se presară sare, piper şi boia, după care se adaugă usturoiul feliat şi se acoperă cu apă.
Toată compoziția din care urmează să faci papricaș de pui se fierbe sub capac 30 de minute. După ce carnea a fiert, se adaugă smântâna amestecată cu făina şi subţiată cu un pic de apă. Se mai fierbe la foc mediu pentru încă 3 minute.
Pentru găluşte se bat ouăle cu sare, se adaugă făina şi uleiul. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat moale.
Pentru a ajunge la forma finală a preparatului, se pune apă la fiert şi apoi, cu linguriţa, se iau bucăţi din aluat şi li se dau drumul în apa clocotită. Când găluș­tele se ridică la suprafaţă înseamnă că sunt gata. Se scot şi se pun în vasul cu carne şi sos. Se mai lasă 5 minute pe foc după care papricașul de pui este gata!
O porție de papricaș de pui este sățioasă și poate fi consumată alături de murături asortate sau de mămăliguță caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.