Rețeta de paste bolognese este una dintre cele mai cunoscute rețete de paste. Acestea se fac ușor și sunt absolut delicioase.
Secretul unor paste bolognese care să-ți satisfacă papilele gustative stă în sos, ca în cazul celor mai multe rețete de paste. Sosul bolognese este unul foarte îndrăgit și folosit des în bucătăria italia­nă, la mai multe preparate culinare.

Ingrediente:
– 500 g spaghete
– 400 g carne tocată de vită
– 2 linguri ulei
– 1 ceapă
– 3-4 căţei de usturoi
– 1-2 ardei graşi
– 300 ml suc de roşii
– 2 linguri pastă de tomate
– 100 g parmezan
– sare
– piper (piper verde)
– busuioc
– oregano
– 1 foaie dafin

Mod de preparare:
Spaghetele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa şi ustu­roiul fin tocate, ardeiul gras, pasta şi sucul de roşii.
Se condimentează cu un vârf de cuţit de busuioc şi oregano, un praf de sare şi piper. Adaugă dafinul şi o cană de apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până se leagă sosul (circa 40-50 de mi­nute. Din când în când, verifică sosul pentru a fi sigură că nu s-a prins de cra­tiţă. Sosul nu trebuie să fie nici foarte lichid, dar nici solid.
Când sosul este gata, se pune imediat peste spaghetele fierte şi se amestecă bine.
Pentru a da un plus de savoare acestor paste bolognese, puteți presăra deasupra puțin parmezan și câteva frunzu- lițe de busuioc proaspăt.

Recomandările redacției