Rețeta de paste bolognese este una dintre cele mai cunoscute rețete de paste. Acestea se fac ușor și sunt absolut delicioase.
Secretul unor paste bolognese care să-ți satisfacă papilele gustative stă în sos, ca în cazul celor mai multe rețete de paste. Sosul bolognese este unul foarte îndrăgit și folosit des în bucătăria italiană, la mai multe preparate culinare.
Ingrediente:
– 500 g spaghete
– 400 g carne tocată de vită
– 2 linguri ulei
– 1 ceapă
– 3-4 căţei de usturoi
– 1-2 ardei graşi
– 300 ml suc de roşii
– 2 linguri pastă de tomate
– 100 g parmezan
– sare
– piper (piper verde)
– busuioc
– oregano
– 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, ardeiul gras, pasta şi sucul de roşii.
Se condimentează cu un vârf de cuţit de busuioc şi oregano, un praf de sare şi piper. Adaugă dafinul şi o cană de apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până se leagă sosul (circa 40-50 de minute. Din când în când, verifică sosul pentru a fi sigură că nu s-a prins de cratiţă. Sosul nu trebuie să fie nici foarte lichid, dar nici solid.
Când sosul este gata, se pune imediat peste spaghetele fierte şi se amestecă bine.
Pentru a da un plus de savoare acestor paste bolognese, puteți presăra deasupra puțin parmezan și câteva frunzu- lițe de busuioc proaspăt.