Paste şi ton: întotdeauna o idee bună. Nimeni nu poate refuza această combinaţie delicioasă, într-un preparat savuros din bucătăria italiană! Pentru această rețetă, recomandăm să folosești pappar­delle, niște paste tăiate sub formă de tăiței lați.

Ingrediente:
– 200-300 g pappardelle
– 500 g roşii bine coapte
– o conservă mare ton în suc propriu
– două linguri ulei de măsline
– doi căţei de usturoi
– un praf de zahăr
– ½ ardei iute roşu, opţional
– sare
– piper
– verdeaţa preferată, pentru decor

Mod de preparare:
Speli roşiile, le îndepărtezi cotoarele, le tai sferturi, apoi le pasezi într-un blender până devin piure. Îl pui într-o cratiţă şi îl fierbi la foc mic până scade la jumătate. Fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs.
Într-o tigaie antiaderentă, încingi uleiul de măsline şi adaugi usturoiul zdrobit şi, dacă doreşti, ardeiul iute tăiat feliuţe. Le sotezi 2 minute, la foc mic, apoi torni sosul de roşii, adaugi tonul bine scurs, zahărul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă 2-3 minute, apoi pui pappar­dellele şi amesteci.
Serveşti preparatul decorat cu ver­dea­ţa preferată.

Recomandările redacției