Rețeta săptămânii: Pui cu sos de lămâie și unt

0
213

Bucăți delicioase de pui în cel mai cremos și proaspăt sos pe care l-ai gustat vreodată! Atât de bun încât o să-ți vină să îl repeți în fiecare zi!
În câțiva pași simpli, în mai puțin de o oră și din ingrediente de bază, masa e servită!

Ingrediente:
– 8 bucăți de pui
– 1 lingură boia afumată
– 3 linguri unt
– 3 căței de usturoi
– 200 ml supă de pui
– 120 ml smântână de gătit
– 100 g parmezan ras
– zeama de la o lămâie
– 1 linguriță cimbru uscat
– 150 g frunze de spanac tocate
– sare și piper după gust

Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la tempera­tură mare.
Asezonează bucățile de pui (pulpe, piept, ciocănele – ce îți este ție pe plac sau ce ai în frigider) cu boia, sare și piper după gust.
Topește două linguri de unt într-o tigaie, la foc mediu. Alege o tigaie care să poată fi băgată și la cuptor. Adaugă bucățile de pui și rumenește-le bine pe ambele părți, câte 2-3 minute. Scurge extra-grăsimea și dă-le deoparte pe o farfurie.
Topește și restul de unt în tigaie. Adaugă cei trei căței de usturoi și că­lește-l ușor, ames­tecând continuu până începe să își lase aroma, aproximativ 1-2 minute. Toarnă supa de pui, smântâna, cimbru, parmezanul și zeama de lămâie. De asemenea, poți adăuga și câteva felii de lămâie pentru un plus de gust și de­cor.
Când sosul ajunge la punctul de fierbere, micșorează focul, adaugă frunzele de spanac, acoperă până când acestea se înmoaie și sosul se îngroașă ușor – circa 3-5 minute. Pune și puiul înapoi în tigaie.
Dă la cuptor tigaia pentru 25-30 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.