Bucăți delicioase de pui în cel mai cremos și proaspăt sos pe care l-ai gustat vreodată! Atât de bun încât o să-ți vină să îl repeți în fiecare zi!
În câțiva pași simpli, în mai puțin de o oră și din ingrediente de bază, masa e servită!
Ingrediente:
– 8 bucăți de pui
– 1 lingură boia afumată
– 3 linguri unt
– 3 căței de usturoi
– 200 ml supă de pui
– 120 ml smântână de gătit
– 100 g parmezan ras
– zeama de la o lămâie
– 1 linguriță cimbru uscat
– 150 g frunze de spanac tocate
– sare și piper după gust
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
Asezonează bucățile de pui (pulpe, piept, ciocănele – ce îți este ție pe plac sau ce ai în frigider) cu boia, sare și piper după gust.
Topește două linguri de unt într-o tigaie, la foc mediu. Alege o tigaie care să poată fi băgată și la cuptor. Adaugă bucățile de pui și rumenește-le bine pe ambele părți, câte 2-3 minute. Scurge extra-grăsimea și dă-le deoparte pe o farfurie.
Topește și restul de unt în tigaie. Adaugă cei trei căței de usturoi și călește-l ușor, amestecând continuu până începe să își lase aroma, aproximativ 1-2 minute. Toarnă supa de pui, smântâna, cimbru, parmezanul și zeama de lămâie. De asemenea, poți adăuga și câteva felii de lămâie pentru un plus de gust și decor.
Când sosul ajunge la punctul de fierbere, micșorează focul, adaugă frunzele de spanac, acoperă până când acestea se înmoaie și sosul se îngroașă ușor – circa 3-5 minute. Pune și puiul înapoi în tigaie.
Dă la cuptor tigaia pentru 25-30 de minute.