Puiul în lapte à la Jamie Oliver este cea mai gustoasă friptură de pui și se face foarte ușor. Iată rețeta faimosului chef britanic:

Ingrediente:
– 1 pui grill (aproximativ 1, 1/2 kg)
– 500 ml lapte
– 100 g unt taiat cubulete
– 10 căței de usturoi cu tot cu coajă
– coaja rasă de la 2 lămâi
– 1 legătură de salvie
– 1/2 bețișor scorțișoară
– 2 linguri ulei de măsline pentru uns
– 2-3 linguri de ulei pentru prajit
– piper negru proaspăt măcinat
– sare

Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.
Amestecăm sarea și piperul cu uleiul de măsline, apoi ungem bine puiul cu această compoziție.
Tăiem lămaia în două, alegem frunzele de salvie, apoi băgăm în pui lămâia, cotoarele salviei și 2-3 caței de usturoi.
Într-o cratiță/tigaie înaltă, care poate fi băgată ulterior la cuptor, prăjim ușor puiul în ulei până când prinde o culoare rumen-aurie, mai întâi cu partea cu pieptul, apoi cu cealaltă parte. Întoarcem pu­iul, astfel încât pieptul să rămână în par­tea de sus, apoi scurgem uleiul ars.
În mod ideal, se folosește un recipient doar un pic mai mare decât puiul, ca să nu se piardă din nivelul sosului.
Turnăm ușor laptele peste pui, apoi adăugăm restul ingredientelor: frunzele de salvie, untul, usturoiul rămas și coaja de lămâie. Dă tava la cuptorul încins la 200 grade C timp de o oră și jumătate. Din când în când, mai stropește puiul cu sosul din oală. Coaja de lămâie ar trebui să „taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios, cum nu ai mai gustat vreodată.
Pentru servit, taie puiul pe farfurii și stropește-l cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc.
Sfat: Puneți o tavă sub cratița în care faceți puiul, în caz că lichidul dă pe dina­fară.

Recomandările redacției