În India, fiecare masă e o sărbătoare. Mâncarea este pregătită zilnic și este mereu proaspătă, iar preparatele transformă orice masă simplă în una bogată și inspirată.
Dacă iubești condimentele, noutatea și exotismul, rețeta de pui în sos de roșii cu unt (engl. butter chicken) este ceea ce cauți!

Ingrediente:
– 500 g pui fără piele (piept, pulpe)
– 100 g iaurt grecesc (10% grăsime)
– o linguriță zeamă de lămâie
– două linguri unt și două de ulei
– câte o jumătate de linguriță de garam
masala, turmeric pudră, ghimbir ras sau pudră, scor­ți­șoară pudră, usturoi pudră, ceapă pudră, chimion pudră, chili pudră
– 400 ml piure de roșii
– 100 ml smântână lichidă (15% grăsime)
– sare și piper
– coriandru, pentru decor

Mod de preparare:
Speli carnea și o tai în bucăți potrivite. Pentru marinată, combini iaurtul cu o lingură de ulei, ghimbir, garam masala, tur­me­ric, zeamă de lămâie, sare și piper, după gust. Adaugi puiul, amesteci, acoperi cu fo­lie de bucătărie și ții la frigider peste noapte.
Încingi o lingură de ulei și rumenești carnea pe ambele părți la foc mediu, 10 minute, apoi dai deoparte. Pentru sos, topești untul într-un vas, adaugi piureul de roșii, restul condimentelor, amesteci și lași să fiarbă două minute la foc mic, până se întrepătrund aromele.
Transferi puiul, omogenizezi și mai ții pe foc 10-12 minute, până ce sosul scade și se îngroașă. Stingi focul, combini un po­lonic de sos cu smântâna lichidă, apoi torni compoziția fierbinte înapoi în vas, peste car­ne. Servești preparatul cu garnitură de orez fiert și îl decorezi cu coriandru proaspăt.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției