Vânăta este una dintre legumele-vedetă ale toamnei. Poate fi combinată cu brânzeturi, carne şi diverse alte le­gume, în mâncăruri savuroase, pentru întreaga familie. Profită de gustul ei în sezon!

Ingrediente:
– două vinete mai lungi şi subţiri
– 4-5 linguri ulei de măsline
– 300 g cremă de brânză
– 100 g brânză de vaci
– doi căţei de usturoi
– o roşie
– sare
– piper
– ½ legătură mărar
– verdeaţă, pentru decor

Mod de preparare:
Speli vinetele, îndepărtezi capetele şi le tai pe lung, în felii subţiri de 2-3 mm. Presari sare şi le prăjeşti pe ambele părţi în uleiul de măsline, apoi le scoţi pe şer­veţele de hârtie.
Speli roşia, îndepărtezi cotorul şi semin­ţele, tai pulpa cubuleţe.
Mărunţeşti mărarul şi dai usturoiul prin răzătoarea mică. Amesteci crema de brân­ză cu brânza de vaci bine scursă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi adaugi mărarul, roşia şi usturoiul. Omogenizezi compoziţia.
Când feliile de vinete s-au răcit, le ungi cu amestecul de brânză şi le rulezi. Le dai la frigider jumătate de oră înainte de ser­vire şi le ornezi cu verdeaţa preferată.

Recomandările redacției