În aceste zile toride de vară, o salată uşoa­ră şi răcoroasă este bine venită. Sa­lata cu ton și ouă fierte e masa ideală pentru orice moment al zilei. Este un preparat ușor pentru stomac, indicat pentru siluetă şi mai mult decât uşor de fă­cut. Îți spunem rețeta simplă pentru cea mai bună salată cu ton și ouă fierte. O masă gustoasă și completă, gata în nu­mai 20 de minute.

Ingrediente:
– o conservă de ton;
– 2-3 ouă fierte;
– o salată verde;
– 2 ardei grași;
– 100 g boabe de porumb;
– un castravete proaspăt;
– o ceapă roşie sau o leg. ceapă verde;
– 100 g măsline negre;
– 100 g brânză de oi
Pentru dressing:
– 100 ml oţet balsamic
– 100 ml ulei
– 100 ml vin alb sau zeamă de lămâie
– sare, piper, busuioc – după gust
– o linguriță zahăr

Mod de preparare:
Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele.
Pentru ca salata cu ton și ouă fierte să fie cât mai gustoasă, avem nevoie de sos.
Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aro­mea­ză cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.
Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi cea­pa, ardeiul gras şi castravetele.
Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.
Opţional, după preferinţe, la sfârşit, salata se poate orna cu câteva felii de lămâie, ca decor.

Recomandările redacției