Peştele marinat se combină perfect cu cartofii în această salată simplă. Este foarte gustoasă şi consistentă, ideală pentru zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului.

Ingrediente:
– patru cartofi albi medii
– 300 g hering marinat
– două mere acrişoare, opţional
– o ceapă roşie
– 70 g frunze rucola
– o lingură muştar cu boabe
– ½ linguriţă miere, opţional
– două linguri ulei de măsline
– două linguri zeamă de lămâie
– ½ linguriţă fulgi chili
– sare
– piper

Mod de preparare:
Speli şi fierbi cartofii în coajă până se înmoaie, apoi laşi la răcorit. Între timp, cureţi şi speli, merele, îndepărtezi cutia cu seminţe, apoi le tai felii, iar ceapa o tai ceapa peştişori. Într-un bol, amesteci muş­tarul cu uleiul, zeama de lămâie, fulgii de chili, sarea şi piperul după gust şi, dacă doreşti, cu mierea.
Descojeşti cartofii, îi tai bucăţi potri­vite şi îi pui într-un castron. Scurgi he­rin­gul de lichid, îl tai felii şi îl transferi peste cartofi.
La final, adaugi rucola spălată, ceapa, merele, torni sosul de muştar şi amesteci până la omogenizare. Decorezi salata după imaginaţie.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției