Mesele copioase pot conţine şi carne de peşte, de aceea îţi propunem o reţetă inedită de saramură, bogată în arome.

Ingrediente:
– trei fileuri de peşte
– sare şi piper, după gust
– o lingură ulei de măsline
Pentru saramură
– 2-3 roşii
– doi ardei capia
– trei căţei usturoi
– o ceapă
– o legătură pătrunjel proaspăt
– o linguriţă cimbru uscat
– 2-3 foi dafin
– 100 ml supă de legume sau apă
– sare şi piper, după gust

Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi roşiile şi ardeii spălaţi şi în coajă, apoi ceapa şi căţeii de usturoi curăţaţi de foi şi spălaţi. Laşi distanţă între legume. Dai tava la cuptor 20-25 de minute. Ulterior, laşi legumele să se răcească, le descojeşti şi le toci mărunt.
Într-o cratiţă, torni supa de legume sau apa, adaugi legumele coapte, pătrunjelul spălat şi mărunţit, cimbrul, foile de dafin şi potriveşti de sare şi piper după gust. Laşi, la foc potrivit, până scade ju­mătate din cantitatea de zeamă. Ulterior, dai cratiţa deoparte.
Speli fileurile de peşte şi le prăjeşti pe ambele părţi până se rumenesc. La sfâr­şit, pui fileurile în saramură, le serveşti cu mămăligă şi le decorezi cu verdeaţa preferată.

Recomandările redacției