Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație italiană, de somon cu sos cremos, roșii cherry și spanac. Este delicios, se face ușor și, în jumătate de oră aveți pre­gătită cina pentru întreaga familie.

Ingrediente:
– 4 fileuri mici de somon
– 3 linguri ulei de măsline
– 2 linguri de unt
– 3-4 căței de usturoi
– 200 ml smântână de gătit (cu minim
20% grăsime)
– o ceapă medie
– un sfert de cană de vin alb sec
– 4-5 roșii uscate
– 2 mâini de spanac proaspăt
– 100 g parmezan ras
– sare și piper

Mod de preparare:
Într-o tigaie încăpătoare încălzim câteva linguri de ulei de măsline. Se prăjește somonul. Dacă bucățile de somon au piele, se prăjesc întâi pe partea cu piele. Se condimentează cu sare și piper. Se întorc fileurile, se condimentează și pe cealaltă parte. Se gătesc până ce devin aurii.
Se dau deoparte să se răcească.
În aceeași tigaie, fără să se oprească focul sau să se curețe tigaia, se adaugă 20-25 de grame de unt. Se adaugă că­țeii de usturoi tocați sau pisați. Când începe să se coloreze usturoiul, se adaugă și ceapa tăiată mărunt. Se rumenesc.
Când ceapa devine sticloasă se adau­gă vinul și se așteaptă evaporarea alco­o­lului.
Se adaugă roșiile uscate tăiate mă­runt și se continuă călirea câteva minute la foc mic.
Se adaugă smântâna pentru gătit și se lasă să se îngroașe puțin sosul. Se gustă și se condimentează cu sare și piper. Puneți spanacul și se lasă să se gă­tească puțin. Se amestecă ocazional. Se adaugă și parmezanul ras.
Se readuce somonul în tigaie și se lasă se încălzească în sos.
Această rețetă se poate pregăti cu orice fel de pește alb, fără oase.

Recomandările redacției