Din câteva ingrediente simple, la care adaugi condimente asiatice, obţii o supă delicioasă, numai bună pentru prânz sau cină.
Îţi propunem să încerci acestă reţetă diferită, cu aro­me exotice şi nu vei regre­ta!

Ingrediente:
– 400 g piept de pui dezosat
– 2 cm rădăcină ghimbir
– 1 ceapă
– 2-3 căţei de usturoi
– 1 ardei iute
– 1 tulpină lemongrass
– 2 linguri ulei
– 100 g ciuperci proaspete, după preferinţe
– 1 ardei gras verde
– 300 ml lapte de cocos
– 2-3 linguri sos de peşte
– sare
– 2 linguriţe zahăr brun
– zeama de la 1 lime
– 2 fire ceapă verde
– coriandru proaspăt, pentru decor

Mod de preparare:
Cureţi şi speli ghimbirul, ceapa, tul­pina de lemongrass, usturoiul şi ardeiul iute, le tai în bucăţi şi le pui într-un blender. Dacă nu doreşti ca supa să fie foarte picantă, îndepărtezi seminţele şi nervurile de la ardei. Pasezi până obţii o pastă. Pui la încins uleiul într-o cratiţă şi torni pasta, cu un praf de sare. O căleşti 2-3 minute la foc mare, amestecând în ea.
Adaugi pieptul de pui spălat şi tăiat fâşii, torni 1 litru de apă şi laşi să fiarbă 10 minute după ce dă în clocot. Pui ciupercile spălate şi feliate, ardeiul gras feliat, sosul de peşte, torni laptele de co­cos şi mai fierbi 5 minute.
La final, pui zeama de lime, zahărul brun şi, dacă e cazul, mai adaugi sare, dar ţii cont de faptul că sosul de peşte este foarte sărat.
Decorezi cu codiţe de ceapă verde, coriandru proaspăt şi, dacă doreşti, cu felii de ardei iute.

Recomandările redacției