O supă fierbinte şi săţioasă, perfectă pentru vremea mohorâtă. Prezentarea în dovleacul copt o face spectaculoasă, deşi e foarte uşor de realizat.
Ingrediente:
– un dovleac rotund (două kg)
– un kg dovleac plăcintar
– doi cartofi
– două cepe
– patru linguri ulei de măsline
– o lingură unt
– 200 g smântână fermentată de 20%
– 200 ml smântână de gătit de 20%
– sare
– piper alb măcinat
– fulgi de chili, opţional
Mod de preparare:
Speli bine dovleacul rotund, îi tai un capac, apoi cureţi interiorul de seminţe.
Presari un praf de sare, ungi pulpa dovleacului cu două linguri de ulei de măsline şi îl dai la cuptor, la foc mediu, până e copt.
Între timp, cureţi ceapa şi cartofii, le tai cuburi şi le pui la sotat în unt şi restul de ulei de măsline. După 5 minute, adaugi dovleacul plăcintar curăţat de coajă şi tăiat cuburi, torni apă cât să le acopere cu două degete, pui capacul şi fierbi 25-30 de minute, la foc mediu.
Condimentezi cu sare şi piper alb, după gust, torni ambele tipuri de smântână în oală şi pasezi supa cu un blender de mână.
O transferi în dovleacul copt şi o serveşti fierbinte, cu smântână fermentată şi, dacă îţi place gustul picant, o decorezi cu fulgi de chili.

Recomandările redacției