Sățioasă, sănătoasă, gustoasă și ușor de făcut. O alegere clasică pentru o masă în familie, perfectă pentru serile reci de iarnă.

Ingrediente:
– 1 kg carne de vită, cubulețe
– 4 cartofi roșii mari
– 3 morcovi
– 1 ceapă tocată
– 3 tulpini de țelină tocate
– 500 ml apă
– 2 linguri amidon
– 1 linguriță sare
– 1 linguriță zahăr
– 2 linguri ulei vegetal
– 2 căței de usturoi
– ½ frunze de dafin
– ½ linguriță piper
– 2 linguri pudră de ceapă
– ½ linguriță boia
– 150 ml pastă de roșii

Mod de preparare:
Într-o pungă alimentară cu fermoar, toarnă condimentele, adaugă carnea cubulețe, închide punga și scutur-o până se acoperă de condimente.
Călește carnea condimentată într-o cratiță, în uleiul vegetal, timp de cinci minute. (Poți lucra în tranșe ca să nu îngrămădești carnea)
Când se rumenește toată carnea, dă mai încet focul, adaugă ceapa și usturo­iul feliat. Lasă la făcut, amestecând din când în când, 2-3 minute.
Adaugă apa, pasta de roșii și frunzele de dafin și adu la fierbere. Dă focul mic, semi-acoperă oala și lasă la făcut aproximativ o oră-o oră jumătate, verificând ocazional.
Scoate frunza de dafin. Adaugă car­tofii și morcovii (spălați și tăiați cubu­lețe) și țelina. Adu la fierbere. Acoperă și mai lasă pe foc 30-40 de minute, până când se pătrund legumele.
Sfat: Vrei ca tocana să nu fie lungă, ci să fie groasă sau să aibă un sos cremos și aromat? Într-un bol, combină pu­țină apă cu amidonul. Apoi adaugă com­­- binația peste o cană din zeama tocăniței, amestecă și, când se îngroașă, toarnă înapoi în oală. Amestecă și mai lasă pe foc încă cinci minute.

Recomandările redacției