Ruladă din piept de pui cu sos de mazăre – o masă completă, rapidă, sățioasă și extrem de aspectuoasă. Și, să nu uităm, mult mai sănătoasă ca altele!
În doar patru pași simpli faci o delicioasă ruladă de pui cu sos de mazăre, așa:

Ingrediente:
– 4 bucăţi de piept de pui
– 3 ardei capia
– un ardei verde
– 3-4 linguri ulei
– două legături ceapă
– sare
– 2 căţei de usturoi
– un morcov
– două linguriţe pesmet
– o lingură piure de roşii
– 100 g parmezan
– piper
Pentru sos:
– 100 g unt
– 2-3 linguriţe făină
– 300 ml lapte
– sare
– piper alb măcinat şi boabe
– 300 g mazăre

Mod de preparare:
1. Taie pieptul de pui astfel încât să se poată rula. Bate-l ușor, condimen­tea­ză cu sare şi piper, unge cu ulei şi dă la rece.
2. Pregăteşte umplutura din ardeii tocaţi mărunt, morcovul ras, ceapa şi usturoiul tocate fin. Legumele se călesc, se lasă să se înăbuşe. După ce au fiert, se adaugă pasta de roşii, sarea, piperul, pesmetul şi parmezanul.
3. Cu această compoziţie umple feliile de piept. Rulează şi prinde-le la ca­pete cu scobitori. Aşază în tavă şi se bagă în cuptor.
4. Într-o cratiţă, topeşte untul, adau­gă făina și apoi laptele călduţ, puţin câte puţin. Amestecă uşor până obţii o cremă asemenea unei ciulama. Adaugă mazărea din conservă şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Rulourile se servesc cu sosul de mazăre.

Recomandările redacției