Marinarea este secretul oricărei fripturi reuşite. Această bucată întreagă de cotlet e foarte aromată, rumenită, dar fragedă şi suculentă şi e friptura ideală pentru toată familia, la masa de Crăciun.

Ingrediente:
– 1,5 kg cotlet de porc cu şorici, fără os
(bucată întreagă)
– o linguriţă pudră de usturoi
– o lingură zahăr brun
– trei linguri sos de soia
– două linguri ulei
– 200 ml vin alb, sec
– doi morcovi
– două cepe
– două crenguţe rozmarin
– sare
– piper

Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci, ştergând-o prin presare cu şerveţele de hârtie şi crestezi şoriciul, ca să obţii un model în formă de romb. Faci o marinată din pudră de usturoi, zahăr brun, sos de soia, ulei, sare şi piper, după gust, apoi ungi bine carnea şi o dai la frigider, câteva ore sau peste noapte.
Transferi bucata de cotlet într-o tavă, cu şoriciul în sus. Torni vinul, pui morcovii şi cepele curăţate şi tăiate în bucăţi mari, adaugi rozmarinul şi o acoperi cu folie de aluminiu. O coci la 190°C, o oră şi jumătate, îndepărtezi folia de aluminiu, reduci temperatura la 160°C şi o mai laşi aproxi­mativ 30 de minute, până se rumeneşte şoriciul.
O serveşti caldă, cu legume şi, dacă doreşti, cu sos de hrean.

Recomandările redacției