Somonul este unul dintre peştii pre­feraţi în dieta românilor, iar de Revelion tradiţia spune că trebuie să mâncăm peşte. Dacă vrei un preparat inedit, dar rapid, iată cum poţi prepara somonul cu doar câteva ore înainte de masa festivă.

Ingrediente:
– două medalioane de somon
– o portocală
– două linguri unt
– o linguriţă pudră de usturoi
– zeama de la 1 lime
– o lingură miere
– ½ linguriţă pudră de chili
– sare
– piper
– pătrunjel verde, pentru decor

Mod de preparare:
Într-un bol, combini mierea cu zeama de lime, pudra de chili şi cea de usturoi, sare şi piper, după gust. Speli bucăţile de peşte, le usuci cu şerveţele şi le ungi cu amestecul de miere. Laşi la frigider 30 de minute.
Încingi o tigaie, topeşti untul şi rume­neşti somonul 4-5 minute pe fiecare parte. În aceaşi tigaie, rumeneşti câteva felii de portocală, pe ambele părţi.
Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu feliile de portocală şi cu pătrunjel proaspăt tocat. Se poate adăuga o garnitură de orez.

Recomandările redacției