RETIM a colectat deșeurile din municipiul Arad. Societatea se confruntă în continuare însă cu dificultăți care împiedică operarea normală

0
273

Informare de presă 14 mai 2018

RETIM a colectat deșeurile din municipiul Arad.
Societatea se confruntă în continuare însă cu dificultăți care împiedică operarea normală

Pentru al treilea weekend consecutiv, RETIM a intervenit în municipiul Arad cu o flotă supradimensionată formată din 28 de mașini de colectare şi cu un număr sporit de resurse umane pentru a degaja deşeurile depozitate pe raza municipiului. La sfârșitul zilei de duminică, 13 mai, orașul era curat.
„Mulțumim Poliției Locale și reprezentanților ADISIGD Arad care ne-au sprijinit în acest demers. Am făcut și facem în continuare eforturi pentru a menține orașul curat, RETIM punând la dispoziție numărul de mașini necesare pentru a colecta cantitatea sporită de deșeuri din municipu. În continuare este însă necesară și participarea cetățenilor la a căror atitudine civică și sprijin apelăm.” au declarat reprezentanții companiei de salubritate.
RETIM a întâmpinat, în cele aproape trei săptămâni de la începerea operării, numeroase dificultăţi care împiedică desfăşurarea normală a colectării.
Astfel, în special la asociaţiile de proprietari, punctele de colectare sunt supraîncărcate cu deşeuri, multe provenind de la agenţi economici care nu au contracte de salubrizare, în consecinţă nici pubele.
Încă din luna ianuarie, RETIM depune toate eforturile pentru a încheia contracte cu societăţile comerciale, pentru că în lipsa lor, agenţii economici fie depun deşeurile în locuri neamenajate, fie în recipientele asociaţiilor de proprietari din zonă, supraîncărcându-le. În acest sens, am cerut şi suportul Primăriei Municipiului Arad (Poliției Locale) și al Gărzii de Mediu Arad.
Totodată, populaţia depozitează zilnic un volum mare de deşeuri care nu fac parte din categoria deșeurilor menajere și pentru care RETIM nu este responsabilă. Este vorba despre deşeuri rezultate din lucrări de construcţii, piese de mobilier, deşeuri vegetale care provin din toaletarea spaţiilor verzi şi chiar deşeuri periculoase.
O altă problemă o reprezintă rampele clandestine de gunoi, unde sunt cantităţi însemnate de deşeuri, şi care trebuie igienizate pentru a nu se transforma în focare de infecţie. Şi în această situaţie RETIM a cerut intervenţia autorităților.
“Am văzut zilele acestea că oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă în oraşul lor. Ştim că sunt nemulţumiţi şi indignaţi. Apelăm la spiritul civic al populației și îi rugăm pe toți arădenii să nu mai depoziteze deșeuri care nu pot fi colectate, să nu mai depoziteze deșeuri în locuri neamenajate şi chiar să îi reclame pe cei care fac asta, inclusiv pe agenţii economici de cartier care depozitează deşeuri în recipientele asociaţiilor de proprietari”, spun reprezentanții societății.
În prezent, RETIM, împreună cu autorităţile locale, ADISIGD Arad şi Poliţia Locală, implementează o serie de soluţii menite să eficientizeze procesul de colectare.
În primul rând a fost suplimentat numărul de recipiente de pe raza municipiului Arad. Recipientele care au fost deja distribuite, precum şi cele care vor ajunge în zilele următoare, fac parte din proiectul SMID Arad.
De asemenea, în colaborare cu Primăria Municipiului Arad, RETIM intenţionează să desfiinţeze platformele neamenajate, care au devenit adevărate rampe clandestine de gunoi, din care colectarea se poate face numai manual de către operatorii de salubritate.
În acelaşi timp, continuă procedurile pentru preluarea celor zece maşini de colectare a deşeurilor puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Arad. Acestea au însă defecţiuni tehnice, care trebuie remediate. Până atunci, RETIM face eforturi operaţionale uriaşe pentru a compensa lipsa lor din teren.

str. vaslui, bl. 719 str. tusnad, bl.520 str. tusnad, bl.519 str. nucet, bl.566 str. felix, bl.702 str. felix, bl.573 str. beius, bl.619 str. beius, bl.613 str. beius, bl.607 str. beius, bl.606 str. batistei, bl. 585 str. batistei, bl. 564 str. aurel suciu, bl.18 str. aurel suciu, bl.17 simion popa 147, vegetal simion popa 108 simfoniei 196, partial plin scoala gimnaziala sc. gimnaziala nr.22 savarsin 214, colectat mioritei 202, vegetal necolectat mioritei 184, vegetal necolectat mioritei 181, voluminos iuliu toader platforma electronice, necolectat urgent Boul Roșu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.