RETIM, societatea care a început cu stângul operațiunea de colectare a deșeurilor menajere la Arad, provocând un scandal imens, după ce gunoaiele au rămas zile și zile în șir neridicate, are probleme și la Timișoara. Potrivit deBanat.ro, societatea pierde salubrizarea stradală din orașul de pe Bega. Ca să fim mai exacți, reprezentanții RETIM au anunțat că nu s-au mai înscris la licitația organizată de Primăria Timișoara din cauză că prevederile din caietul de sarcini au fost astfel întocmite încât contractul să nu fie rentabil. „Este o licitație publică în desfășurare, în 9 iulie a fost termenul limită de depunere a ofertelor. Decizia noastră economică a fost să nu participăm. Actualul contract se încheie”, a de­- clarat directorul RETIM, Dan Pascu, conform deBanat.ro.
De-a lungul timpului, activitatea prestată de RETIM la Timișoara, a stârnit o serie de nemulțumiri, astfel încât putem spune că situația produsă la Arad nu a fost singulară. Chiar primarul Nicolae Robu a răbufnit pe Facebook la adresa firmei la care Primăria pe care o conduce are 50% din acțiuni.
Pressalert.ro scria că primarul acuza faptul că Retim nu adună gunoaiele de pe străzi, că nu spală marile bulevarde din Timișoara, dar și că odată cu începerea curățeniei de primăvară și de toamnă orașul se umple de gunoaie pe care de multe ori mașinile de salubrizare nu le mai ridică după încheierea perioadei respective. Tot pressalert.ro men­ționa că nemulțumiri au fost și la Lugoj, din cauză că nu s-au semnat la timp contractele cu beneficiarii și nu s-au distribuit pubelele atunci când trebui să se facă acest lucru. Vi se pare cunoscut?
La Arad, Poliția a început să pună întrebări
Nu trebuie uitat însă faptul că la Arad, pe lângă amenzile pe care RETIM le-a încasat de la diferite instituții ale statului pentru modul în care a gestionat problema deșeurilor menajere, în scandalul gunoaielor a intrat și Poliția.
Conform unei ordonanțe, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad a demarat o anchetă la ADI Deșeuri. De altfel, în cauză a fost constituit un dosar de urmărire penală, privind săvârșirea infracți­unii de abuz în serviciu. „Din sesizarea în cauză rezultă că au existat mai multe disfuncționalități în ceea ce privește colectarea gunoaielor pe raza județului Arad de către SC RETIM Ecologic Service SA din Timișoara […], rezultate din lipsa autospecialelor, a personalului precum și a au­torizației de mediu. Aceste aspecte ridică suspiciuni în ceea ce privește modul de atribuire a contractului de prestări servicii în cadrul licitației organizate”, se arată în document. În aceste condiții, polițiștii au solicitat o serie de acte, printre care dosarul întocmit pentru organizarea licitației și statutul ADI Deșeuri.

Recomandările redacției