RETIM revine, dar nu-și revine

0
1755
  • Firma de curățenie facturează tot, ba chiar și-n plus
  • Asociațiile de locatari au reclamat, firma n-a rezolvat.
  • ULAL Arad mai ia o dată taurul de coarne.
  • Singura victimă este arădeanul votant (și nevotant).

Încă de la începuturile activității sale în Municipiul Arad, RETIM Ecologic Service SA a dat cu bâta-n baltă, ecourile gunoaielor neridicate cu săptămânile încă auzindu-se pe meleaguri destul de îndepărtate (mai zilele trecute o oficială a Prefecturii Harghita amintindu-mi rușinoasa amintire). Cum nu se cade ca o faptă bună și lăudabilă să nu fie urmată de o altă faptă bună și lăudabilă, iată că RETIM revine în actualitate deși nimeni nu-și dorea așa ceva, ba dimpotrivă.
Plângerea ULALA
Spre confirmarea celor scrise mai sus, reproducem integral comunicatul de presă emis ieri, 27 august, comunicat al cărui subiect, predicat, atribut și complement este mai sus amintita firmă:
„SC RETIM Ecologic Service SA continuă să emită facturi eronate asociațiilor de proprietari, cauzând probleme mari la întocmirea listei de plată lunară și la plata facturilor, deși au început să opereze din luna aprilie 2018 în municipiul Arad.
Până în prezent firma prestatoare a serviciului de salubrizare nu a fost capabilă să-și pună la punct sistemul de facturare, în ciuda numeroaselor reclamații făcute de administratori la sediul firmei de pe str. Plevnei și chiar directorului general. În cazul în care facturile nu sunt emise conform contractului de prestare a serviciului de salubrizare și conform comunicării numărului de persoane până la data de 30 a lunii, recomandăm administratorilor să refuze plata facturii incorecte și să solicite refacerea ei în termen cât mai scurt, pentru a putea întocmi corect și în termen legal listele de plată a cheltuielilor asociațiilor de proprietari. Întotdeauna numărul de persoane din factura serviciului de salubrizare trebuie să corespundă cu numărul de persoane din lista de plată lunară a cheltuielilor asociației de proprietari.
Dorina Lupșe,
președinte ULAL Arad”.
A rezuma comunicatul ULAL Arad nu are nici un rost, problema fiind explicată de Dorina Lupșe pe înțelesul tuturor și-al fiecăruia-n parte: asociațiile au pe listele de cheltuieli un număr X de locatari plătitori, RETIM facturează după ureche sau după un algoritm care crește numărul plătitorilor de la X la X+Y, ecuație în care X este număr real iar Y este supraprofitul RETIM Ecologic Service SA, un supraprofit deloc ecologic, total nesanepidic din punct de vedere moral și stors pentru servicii pe care acest… service SRL nu le prestează întrucât beneficiarii pentru care facturează nu există.
Poziția RETIM
Ușor necredincioși în totalitate, ne-am străduit să aflăm și opinia RETIM în chestiunea dată, însă eforturile ne-au fost zadarnice: telefonul suna încontinuu – și încontinuu nu răspundea nimeni.
Am discutat cu Dorina Lupșe pe acest subiect, tot telefonic și am aflat, printre multe altele, că facturarea anapoda duce la complicații inutile și la tensiuni între președinții de asociații, administratorii de asociații și asociații în cauză. Teoretic, o factură făcută aiurea (cu delicatețe spus), poate fi refuzată la plată și se poate cere refacerea facturii în termenii săi reali, însă aceasta duce la imposibilitatea administratorilor de asociații de a încasa sumele cuvenite pentru ridicarea gunoiului, fapt care duce la pasarea în viitor a datoriei scadente azi, dar între timp un locatar poate pleca din asociație (vinde locuința sau își ia lumea-n cap de-atâta bine), și nu mai are cine plăti, că nu poți pune la plată cumpărătorul sau un apartament gol, sau…, sau…
Poziția votantului
În problema expusă de Dorina Lupșe ar fi de maximă urgență și de cel mai mare folos ca mai marii RETIM să iasă public și să explice cum de sporește populația Aradului – dar numai în facturile lor, după cum ar fi grozav de frumos ca „municipalii” și „județenii” să explice care sunt cauzele pentru care o societate aflată sub contract cu administrațiile locale face tot ce vrea, când vrea și cum vrea, fără ca administrațiile să-i zică nici „pâs”, și nu face tot așa – că asta a făcut RETIM atunci când n-a ridicat gunoaiele orașului: n-a făcut nimic, dar nici n-a pățit oareșce din moment ce continuă să ne scuture pe drumul vieții de parc-ar fi o căruță de lux cu toate patru roțile pătrate.
Chiar nu se poate fără RETIM? Chiar nu mai sunt firme serioase și oameni onești în România? Păi atunci să-i chemăm pe chinezi – și eu zic c-o fi mai bine, ba chiar cu mult mai bine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.