• Plăţile sunt la zi, dar firma refuză să îi dea un răspuns administratorului.
  • Mirosul este insuportabil.
  • Problemele din trecut au fost rezolvate de mântuială.

Gunoiul face victime din nou! La doar câteva luni de la criza gunoaielor care au infectat Aradul, iată că virusul lovește din nou.
Strada Predeal, numărul 7A, blocul G3 stă de zece zile într-un morman de gunoaie. Firma care trebuie să ridice gunoiul pentru aceast bloc nu își face datoria. Retim-ul refuză să vină să ridice gunoiul care de atâtea zile nu numai că a început să duhneas­că, dar îi deranjează pe toți locatarii blocului și nu numai.
De ce nu vine Retim după gunoi?
Răspunsul la întrebarea aceasta este de neștiut, întrucât firma a refuzat să spună acest lucru. Administratorul blocului, domnul D.V., a încercat să contacteze firma răspunzătoare, dar nu a primit nici un răspuns. „O să anunț și DSP-ul și Mediul și tot ce se poate pentru că nu mai putem. Nu ne batem joc în halul acesta. Eu am cheltuielile la zi”, a declarat administratorul.
Deci, cu toate că plățile sunt făcute la zi, dintr-un motiv neștiut de nimeni, Retim nu vine după gunoi. Poate că și noi ca presă am putea suna să întrebăm care este situația, dar nu cred că are rost. Cel mai probabil vom primi ca răspuns că situația se va rezolva sau că trebuie să formulăm întrebarea în scris și să așteptăm 30 de zile pentru un răspuns, lucru ce este mai mult decât neplăcut.
Miros insuportabil
Locuitorii acestui imobil sunt sufocați de mormanul de șase metri de gunoaie: „Mirosul e insuportabil. Ghena de gunoi are șase metri de gunoi, este varză. Nu am cuvinte”, a mărturisit administratorul.
Acesta a mai adăugat că dacă nu se va ridica gunoiul, el va înceta să plătească firma. „Eu ca contribuabil am plătit și ei trebuie să își îndeplinească condițiile contractuale. O să îi rog să îmi dea graficul de mers pe zi, ca să văd când vin. Avem niște pensionari în bloc care vor putea urmări exact când vin după gunoi. E bătaie de joc. Nici autoritățile locale nu fac nimic”, a adăugat acesta.
Acesta este un strigăt de ajutor al unui cetățean care a plătit pentru un serviciu, dar nu primește nimic în schimb. Normal, această firmă ar trebui amendată pentru că a eșuat să își respecte îndatorirea din contract. Dar pe cine mințim, numai dacă suntem dați la știrile naționale și râde o țară întreagă de noi, numai atunci poate încercăm să facem ceva.
Aradul nostru frumos și curat
E umilitor pentru un oraș ca Aradul să aibă astfel de probleme în 2018! E jenant ca străzile să duhnească a gunoi și ca ghena să formeze un munte plin cu gunoaie! E dureros, dar e adevărat! Ăsta e Aradul de azi, oraș ce a fost un pion extrem de important în înfăptuirea Unirii de acum 100 de ani. Putem să fim absolut siguri că dacă acest bloc se afla lângă Primărie sau lângă noul monument ce se amplasea­ză, aceea ghenă de gunoi era golită, ca să nu dea rău în poze. Dar așa, cine să îi bage pe bieții locatari în seamă? Se pare că nimeni și asta e mai mult decât trist.

Recomandările redacției