Începem astăzi o serie menită să vă readucă în atenție, succint, cele mai interesante evenimente din sportul arădean (și nu numai), care au avut loc în cursul anului 2021.

3 ianuarie: La Arad ajungeau brazilianul Roger Junio și lituanianul Modestas Vorobjovas. În același timp, UTA anunța despărțirea de Alexandru Ioniță, Octvavian Ursu, Vlad Morar, Călin Popescu, Marian Pleașcă și Mihovil Klapan. În aceeași zi, antrenorul echipei, Laszlo Balint, a obținut licența UEFA PRO.

4 ianuarie: Este anunțat un nou transfer la UTA: Liviu Antal, fost campion al României, cu Oțelul Galați.

5 ianuarie: Haralambie Mociu devine al treilea portar al Bătrânei Doamne, venit să îl înlocuiască pe Horațiu Moldovan, plecat la Rapid.

8 ianuarie: Se anunța și ultimul transfer al UTA-ei în perioada de iarnă. Atacantul Albert Voinea venea de la Turris Turnu-Măgurele să întărească ofensiva arădeană. Noul venit s-a accidentat însă în chiar primul amical al echipei în perioada de pregătire, 3-0 cu maghiarii de la Szeged-Csanad Grocsis Akademia.

11 ianuarie: FFC Baschet Arad ajunge la șase victorii consecutive în campionat după ce învinge pe CSM Alexandria în deplasare, cu 88-59

15 ianuarie: Pe Arena Francisc Neuman, UTA și Viitorul Constanța termină la egalitate, 0-0 prima partidă oficială din 2021 și rămâne pe locul 11 în clasament. Dintre nou veniți, Roger, Shlyakov și Vorobjovas au intrat titulari în timp ce Antal a început rezervă și a intrat pe parcursul meciului.

19 ianuarie: UTA obține prima victorie din 2021, în deplasare la Voluntari. Unicul gol al meciului a fost marcat în ultimul minut de prelungire, de către Erico da Silva, assistul fiind contabilizat în dreptul noii achiziții, Liviu Antal.

21 ianuarie: Ministerul Tineretului și Sportului anunță că sportivii din loturile olimpice, precum și membri staff-urilor acestora, se pot vaccina în etapa a doua a campaniei naționale, cea care cuprinde populația cu grad de risc și cei care desfășoară activități în domenii esențiale. În ceea ce privește sportivii arădeni, cea direct vizată de această măsură era Daniela Dodean-Monteiro, calificată la Jocurile Olimpice împreună cu echipa națională de tenis de masă

23 ianuarie: UTA pierde pe teren propriu cu FC Argeș după o partidă dramatică. A fost 0-0 iar în repriza a doua Benga a fost eliminat. UTA a dominat în 10 oameni și a deschis scorul în minutul 85 printr-o execuție senzațională a lui Roger. Piteștenii au întors însă rezultatul în minutele 86 și 90.

25 ianuarie: Accidentarea la umăr a Danielei Dodean-Monteiro recidivează și jucătoarea noastră este nevoită să ia o lună de pauză, anulându-și astfel prezența la Campionatele Naționale de la Buzău

26 ianuarie: Luca Joldea câștigă primul loc la categoria Juniori 1 din cadrul Campionatului Național de pistol cu aer comprimat, stabilind în finală și un record național de 242,2 puncte.

27 ianuarie: UTA face un nou meci dramatic, de data aceasta cu final fericit. Arădenii au câștigat la Iași după ce au fost conduși aproape pe întreaga durată a partidei. Ratând numeroase ocazii uriașe, arădenii au păstrat golurile pentru final, Erico da Silva și Cipri Rus marcând pentru a aduce toate cele trei puncte la Arad.

28 ianuarie: Dennis Man a semnat cu echipa italiană Parma, un contract valabil până în anul 2025. Transferul său a costat clubul italian 13 milioane de euro. 11% din această sumă, adică aproximativ 1,4 milioane de euro ar urma să fie primită de UTA, bani care vor fi împărțiți jumătate-jumătate cu clubul Atletico Arad.

31 ianuarie: UTA înregistrează aș șaselea eșec pe teren propriu, fiind învinsă de Dinamo cu 1-0, printr-un penalty transformat de Sorescu.

2 februarie: Gazonul foarte prost de pe Arena Francisc Neuman provoacă reacții. Jucătorii se plâng de calitatea acestuia iar suporterii lansează ironic un apel către cei care dețin celebrele caserole cu gazonul de pe vechiul stadion, să le doneze pentru a fi replantat în locul celui nou.

3 februarie: Adrian Petre revine la UTA și semnează un contract valabil pe un an și jumătate. Atacantul și-a reziliat contractul cu Consenza, echipă la care se afla împrumutat de către FCSB. Clubul bucureștean a renunțat de asemenea la orice pretenție față de jucător.

4 februarie: UTA continuă seria excelentă a partidelor din deplasare, ajungând la al treilea meci consecutiv câștigat pe teren străin. În victoria 3-0 de la Clinceni, Antal a deschis scorul după 20 de secunde, celelalte două goluri fiind marcate în partea a doua, de Denis Rusu și Roger Junio.

7 februarie: Deși încurajați înainte de meci de sute de suporteri care au creat o atmosferă fantastică în jurul stadionului, utiștii s-au împiedicat din nou pe teren propriu, reușind doar un 1-1 cu Hermannstadt. Albu a deschis scorul în minutul 62 însă oaspeții au egalat 10 minute mai târziu.

10 februarie: Defensiva UTA-ei a fost întărită cu fundașul dreapta Andrei Peteleu, jucător venit liber de contract. În aceeași zi, UTA este eliminată din Cupa României de divizionara secundă, Universitatea Cluj, scor final 2-1. Golul arădenilor a fost marcat de Adrian Petre, în ultimul minut de joc. Echipa a fost condusă de pe bancă de secundul Alin Pânzaru, Laszlo Balint infectat cu COVD neputând asista la meci.

Tot în 10 februarie, pistolarul CSM-ului,  Luca Joldea își depășește propriul record național, stabilit în urmă cu doar două săptămâni. La aceleași Campionate Naționale de juniori, mai obțin medalii Mihnea Baltă, Csaba Leszay, Alessia Vlai, Iulia Bagi și Jessica Ianțoc.

13 februarie: UTA obține un punct în deplasare contra Chindiei Târgoviște, meci desfășurat la Buftea. Gazdele au deschis scorul în prima repriză prin Daniel Popa iar UTA e egalat la ultima fază a meciului, din nou prin Erico da Silva.

14 februarie: Consemnăm prima victorie a anului pe teren propriu pentru echipa antrenată de Bogdan Bulj: 73-62 cu Phoenix Simona Halep Constanța.

17 februarie: Virusul COVID-19 lovește puternic la UTA. După Laszlo Balint, au fost infectați alți membri ai staff-ului, Alin Pânzaru, Cezar Zanfir și Radu Alexandru precum și jucătorii Florin Iacob, Simo Roumpoulaku și Alexandru Benga.

22 februarie: Juniorii judoka ai clubului CSM Arad au obținut șase medalii (două de argint și patru de bronz) la Campionatul Național de judo pentru juniori II, U18. Sportivii medaliați au fost Andreea Ciopraga, Carla Duma, Robert Roșca, Andrada Voica, Vlad Chițurlea și Daria Tudorache. În aceeași zi CSM Arad obține medalia de bronz pe echipe la Campionatul Național de tenis de masă pentru juniori. Componența echipei: Ana Cristina Barbu, Irina Rus, Alesia Sfârlea, Andreea Craiu, Sara Radak.

22 februarie: FCC Baschet UAV Arad devine prima echipă din baschetul românesc, care se vaccinează „in corporre“ împotriva virusului SARS-COV 2

22 februarie: Decimată de COVID, UTA reușește doar o remiză albă pe teren propriu, cu FC Botoșani

27 februarie: UTA învinge cu 2-1 în deplasare la Mediaș. Pentru a doua oară în acest început de an, Liviu Antal marchează în primul minut. Golul victoriei a fost adus de Hora, în minutul 81, după ce gazdele egalaseră cu puțin timp înainte.

Recomandările redacției