FOTO: Ciprian Petcuț

În proporție de 99%, adică în cazul în care vremea nu se strică sever până la începutul săptămânii viitoare, Federația Română de Fotbal va programa în decembrie, conform planului calendaristic, două etape din returul ligii secunde la fotbal. Se știe că UTA a fost unul dintre cluburile ce ar fi dorit să se spună „STOP” după runda din weekend, dar va trebui să se supună majorității și să țină cont de deplasarea de la Râmnicu Vâlcea și partida de acasă, cu Foresta Suceava.
Joia trecută, Codru Grădinariu citea un comunicat din partea clubului, în care se vorbea despre arenele din Șiria, Pâncota, Salonta sau Oradea ca și posibile gazde a partidei cu moldovenii lui Popovici. Dar asta numai dacă „Motorul” oferă condiții asemănătoare cu cele de la partidele cu Călărași, Clinceni și ASU Poli. 24 ore mai târziu, directorul general al UTA-ei recunoscut că s-a grăbit, mai aducând în discuție doar stadionul „Otto Greffner” din Șiria, iar azi a vorbit în special despre terenul din Aradul Nou. „Se lucrează la gazon, cred că meciul cu Foresta Suceava se va juca tot pe Motorul. Sperăm, doar, să nu se repete vremea dinaintea meciului cu Timişoara, deoarece ne vedem obligaţi să mergem la Şiria. În niciun caz nu părăsim Aradul. Pentru retur, luăm în calcul şi stadionul Gloria”, a menționat același Grădinariu.
Și Laurențiu Roșu consideră că ar fi bine ca elevii săi să joace tot pe „Motorul” ultimul meci al anului acasă. „E bine şi pentru noi şi pentru public să evoluăm la Arad. Ne-am obișnuit pe acest teren așa cum este el și sperăm ca și vremea să țină în sfârșit cu noi”, a menționat antrenorul principal al „roș-albilor”.
Întrebat ce ar fi preferat să se întâmple în cazul amânării celor două runde, Roșu a fost sincer: „Mi-aș fi dorit să nu se mai joace, dar nu avem încotro. Motivul? În special, din pricina calității terenurilor, dar și ale problemelor din joc. Și aici vorbesc atât despre tere­nurile de antrenament, cât și cele de joc. Ar fi fost bine să nu mai jucăm decembrie, ci să se bage una-două etape intermediare în aprilie sau mai. Dar, mai trebuie să recunoaștem că avem și pro­bleme în joc. Vorbesc aici în special de duelurile unu la unu pe care le cam evităm, de nume­roasele centrări adversarilor ce vin din benzi, sau poziționarea generală în teren, în special când nu avem mingea. Noi insistăm pe ele, încercăm să le corectăm, știm exact unde avem de lucru”.
Tot „principalul” UTA-ei a mai recunoscut că-l deranjează numărul mare de goluri încasate, dar, pe altă parte, apreciază și forța ofensivă a echipei sale. „Observ că avem probleme în special în primele reprize ale meciurilor. Practic începem mai mereu de la 0-1, trecem prin emoții mari, nu e permis să încasăm atâtea goluri. Practic, în afara partidei cu Dunărea Călărași, am luat cel puțin un gol în fiecare meci, dacă nu mai multe. Mă bucură, însă, pofta de gol a băieților, nu e puțin lucru să dai 8 goluri în două deplasări. E și calitate la mijloc, însă, repet, nu ar mai trebui să trecem prin emoții și să jucăm bine și până la pauză”, a completat Laurențiu Roșu.

Recomandările redacției