icimDupă o vară grea, în care au avut de rezolvat două mari probleme, restanţele financiare către fostele jucătoare dar şi campania de achiziţii, oficialii campioanei „en-titre” a României sunt aproape de a-şi termina treaba. Univ.Goldiş ICIM se reuneşte în această dimineaţă la Polivalentă, de la ora 10:30 urmând să fie prezentat, în mod oficial, lotul pentru sezonul viitor. În primul rând trebuie spus că echipa arădeană nu mai poate conta pe trei jucătoare foarte importante, decisive în câştigarea titlului în sezonul trecut: Givens, plecată la Athinaikos Atena, Risper şi Wirth, ambele anunţându-şi retragerea din baschet. La Plante, Bartee şi Cutaş nu se mai regăsesc nici ele în lotul ICIM-ului, astfel că la echipă au mai rămas Brosovszky, Milovanovic, Crăciun, Mercea şi Moraru.
Araujo: „E un nou pas în
cariera mea”
Noutăţile sunt destule, în frunte cu antrenorul portughez Jose Araujo, care vine de la campioana Portugaliei, Alges. Lusitanul îl înlocuieşte în această funcţie pe Dan Moraru, devenit consilier tehnic. „Sunt foarte fericit să încep munca aici. E un nou pas în cariera mea. Nu a fost greu să accept oferta, câtă vreme cunosc istoria clubului. Tocmai de aceea este o plăcere să lucrez la un club precum acesta. În plus am stabilit o relaţie foarte bună cu preşedintele Marcel Urban. Vom munci din greu, pentru a compensa orice neajuns. Avem un lot echilibrat, şi chiar dacă se spune că nu deţinem cel mai tare lot din viitorul sezon, vom încerca să devenim foarte competitivi, să avem un joc plăcut şi rezultate pe măsură”, spune Jose Araujo, care de sâmbătă este la Arad.
Miza tot pe americance
Americancele Laura Broomfield, sosită de la campioana Portugaliei, Alges, Jence Rhoads, adusă de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Monica Engelman şi Destiny Williams, venite din campionatul universitar american, Carla Manea, de la SCM Craiova şi Luminiţa Manta, ultima oară la „U” Cluj, sunt cele şase jucătoare transferate în această vară.
Oficialii arădeni se gândesc la un ultim transfer, pentru a completa lotul, dar decizia finală o va lua Araujo, care momentan dispune de 11 jucătoare. Astăzi este şi prima zi de antrenamente, iar până la debutul campiona­tului, 5 octombrie, sunt posibile şi câteva meciuri amicale.

Recomandările redacției