Unirea Sântana nu s-a antrenat în seara reunirii. După ce antrenorul Cristi Irimia
s-a despărțit de club, iar trei zile mai târziu conducerea orașului a renunțat și la serviciile președintelui Marius Bătrân, lucrurile nu s-au mișcat suficient de repede, în așa fel încât Bodea et. comp. să transpire aseară.
Totul s-a limitat la o scurtă ședință ținută de Claudius Honiges, președintele demisionar al clubului sportiv Sântana, care a avut și noutăți importante.
„Luni, la orele amiezii, a avut loc o ședință de Consiliu de Administrație a clubului, în care s-a votat, în majoritate, numirea lui Cătălin Silviu Puia pe postul de președinte al secției fotbal. El urmează să numească noul antrenor, care, din câte am înțeles, va fi Dinu Donca. Din nefericire, acesta a avut necaz grav în familie, îi transmitem condoleanțe pe această cale și nu a fost posibil să se prezinte la echipă. Așa cum am promis, eu mi-am înaintat demisia, doar că am fost rugat să rămân pe funcție până la următoarea ședință de Consiliu Local pentru a nu bloca activitatea la club. Chiar nu am idee cine va veni în locul meu, eu le-am spus jucătorilor că nu puteam accepta această situație. Împreună cu Marius (n.a. Bătrân) urma să alegem un antrenor la finalul săptămânii trecute, apoi a venit decizia domnului primar și – practic – s-a schimbat totul”, a explicat Honiges.
Din informațiile noastre, ar fi câțiva jucători care nu mai doresc să continue în „roșu-negru”, însă doar unul a spus-o public. „Teodor Turcuș ne-a comunicat că, din motive personale, va renunța la fotbal cel puțin 6 luni de zile. Nu știu ce se va întâmpla exact cu el, noul președinte al secției de fotbal va decide ce e de făcut cu el”, a mai spus președintele CS Unirea Sântana.
Chiar dacă i s-a solicitat revenirea în funcția de președinte al clubului de către conducerea orașului Sântana, Cătălin Silviu Puia nu va fi președintele secției de fotbal a Unirii după îndepărtarea lui Marius Bătrân. „Vă mulțumesc pentru faptul că m-ați ales în funcția de președinte al secției de fotbal a clubului Sportiv Unirea Sântama. Vă comunic că nu pot accepta această funcție din motive personale, dacă doriți pot să vă ajut, dar nu dintr-o funcție de conducere”, le-a comunicat Puia membrilor CA a Unirii Sântana. Din câte se pare, și Dinu Donca va refuza să se întoarcă la Sântana și asta pentru că are treabă multă la grupele de juniori 2003 și 2004 ale UTA-ei în Liga Elitelor.
Așadar, e greu de prevăzut cine va conduce clubul și cine va sta pe banca Unirii Sântana în partea a doua a stagiunii 2019-2020, ceva indicii urmând să avem, probabil, în partea a doua a acestei săptămâni. Antrenamentul de aseară a fost condus de Casian Maghici, fotbalistul care șo-a început și careiera de antrenor la grupele de copii ale celor de la Viitorul.

Recomandările redacției