icimtriÎn luna cadourilor, iubitorii sportului cu mingea la coș din orașul nostru  au primit în dar clasicul „duel” dintre ICIM și Târgoviște, duel ce – probabil – va decide și în acest sezon campioana. La capătul unui meci spectaculos, echilibrat până spre finalul său, oaspetele și-au luat revanșa pentru insuccesul din prima etapă, luând o serioasă opțiune în câștigarea sezonului regulat. Cel puțin pentru acest an, „galben-albastrele” trebuie să se mulțumească cu poziția a 4-a, dar și o calificare în primăvara europeană.
Cu Givens și Coker în mare vervă, dâmbovițencele au luat inițiativa încă din start, așa că arădencele s-au aflat în situația de a-și urmări în permanență adversarul. Jose Araujo a greșit puțin și primul „cinci” și asta pentru că Monica Brosovszky nu a prins o zi prea bună. Până să opereze primele schimbări, portughezul s-a trezit că la prima pauză mică echipa sa era condusă cu 20-15.
Sârboiaca Milovanovic a venit cu un plus de pe bancă, gazdele au jucat din ce în ce mai bine și au pus puncte importante pe tabelă. Totuși, sfertul doi avea să fie dominat de multe greșeli elementare pe faza de construcție și atac. Asta a făcut ca scorul pauzei să fie unul destul de mic la acest nivel: 30-34.
În sfertul trei, sau mai bine spus o bună parte a acestuia, vicecampioana și-a arătat fața frumoasă. Destul de
exacte în apărare și combinative în atac, arădencele au luat pentru prima oară conducerea. „Triplele” american­celor Engelman și Simmons, dar și coșurile din „căciulă” ale lui Plouffe și Broomfield au ridicat o Sală Polivalentă arhiplină în picioare. Târgoviștencele au ținut, însă, aproape și au „smuls” remiza: 22-22. Din păcate, concluzia confruntării au scris-o vizitatoarele. Mult mai pragmatice și profitând de ieșirea din mână la aruncările de la distanță ale lui Simmons și Engelman, dar și neatenția pivotului Broomfield, fetele lui Dan Fleșeriu și-au apropiat victoria, la 8 puncte diferență: 63-71. „Provocate” și de gălăgioasa galerie venită din Cetatea Chindiei Givens et. comp. s-au bucurat ca la câștigarea unui trofeu, când până acolo mai e mult și bine.
Formații și marcatoare:
Univ Goldiş ICIM Arad:  Simmons 19 (2×3), Engelman 14 (1×3), Broomfield 13, Milovanovic 8 (1×3), Plouffe 7, Crăciun 2, Brosovszky, Mercea, Fussell.
CSM Târgovişte: Givens 23, Coker 21, Whittington 10, Green 7 (1×3), Watson 4, Stoenescu 3 (1×3), Huţanu 3, Dincă.
Arbitri: Vlad Podar (Cluj) – Laszlo Bukaresti (Sovata)

Recomandările redacției