Revanșă luată în ultima jumătate de oră: CS Ineu – Unirea Sântana 2-3

0
172

În tur, Ineul se impunea cu 4-1 la Sântana și arunca în afara podiumului formația condusă la acea vreme de Dinu Donca. Sâmbătă dimineață, deznodământul părea să fie similar, doar că „uniriștii” lui Dan Cuedan au făcut o ultimă jumătate de oră excelentă și au întors partida de la 0-2.
Oaspeții au acuzat puțin șocul acelui 0-3 cu Crișul și au început mai slab partida. În schimb, Ineul a fost mai pragmatică și, la prima incursiune spre careul advers, a și marcat. Era minutul 10, când Spătaru, folosit vârf, a primit o pasă pe culoar de la Balaci și a șutat în forță pe lângă Csurka de la 15 metri. Restul reprizei întâi s-a limitat la o luptă pentru supremație la mijloc, puținele atacuri în viteză purtate de cele două echipe terminându-se prin decizii eronate în ultimii 25-30 de metri. La pauză, profesorul Cuedan și-a dojenit în aer liber elevii, au fost auzite și cuvinte mai dure, iar lucrurile au decurs altfel. Nu înainte, însă, ca Ineul să facă 2-0, după un penalty transformat de Dan Mâneran și obținut Spătaru în duel cu Paven. Ineuanii au continuat forcingul încă 5 minute și au ratat alte ocazii importante, prin Mâneran și Georgiu. După fix o oră de meci, oaspeții au revenit în joc prin șutul lui Avrămuțiu, care a profitat de o pasă eronată a lui Balaci și a marcat de la 20 de metri la colțul lung. După o nouă șansă irosită de gazde, prin Păcurar, în minutul 79, Martin a recuperat o minge la marginea careului mare, de unde l-a și învins pe Pușcaș. Insistențele și ambiția oaspeților au făcut ca Alex Capătă să dea lovitura cu 6 minute înainte de final. Fostul atacant al UTA-ei a pătruns pe dreapta, a driblat doi fundași și a înscris plasat. Bucuria a fost mare în tabăra Unirii, în timp ce Ineul ajunge la cel de-al treilea eșec consecutiv. La final, tehnicianul zărăndanilor a considerat injust rezultatul. „Fotbalul este uneori nedrept dar ne și facem probleme șicu mâna noastră. Am început bine, am dominat, am reușit să marcăm repede apoi chiar ne-am distanțat după cel penalty și, în loc să închidem tabelă, facem două cadouri și ne trezim egalați. Pe final am încercat să marcăm și noi, dar ne-a surprins Capătă și am pierdut acest meci. Am folosit mulți copii, se vede inconstanța acestora în joc, dar vor crește și chiar și azi am văzut progrese la unii”, a menționat Cristi Sculici. Sântana s-a descurcat în cele din urmă în Țara Zărandului și dă, astfel, uitării eșecul cu liderul. „Ce poate fi mai frumos pentru un antrenor decât să revii de la 0-2? Important este că am luat azi cele trei puncte și am trecut peste șocul de acasă cu Crișul, în care nu am avut decizie, nu am avut clarvi­ziune. Astăzi am câștigat, greu, a trebuit să rrecuperăm două goluri, dar e bine că adunăm victorii și la final de campionat mai primim ceva prime. La pauză i-am luat tare pe jucătorii mei, a avut efect, mă bucur că alergăm bine. Cu tactica stăm cum stăm, ca la Liga a IV-a, cu majoritatea jucătorilor cu servici. Doar Capătă este jucător profesionist, fără servici. Dedic victoria la Cătălin Puia și Marius Bătrân care sunt alături de echipă. Trăind într-o comunitate mică, este o mândrie să prinzi podiumul și ne-am stabilit acest obiectiv. La vară vom opta pentru un obiectiv rea­list sau unul mai ambițios”, a explicat Dan Cuedan.
Formații:
Ineu: Pușcaș – Voștinar, Karmanoczky, Iaroș (89 Rădac), Hulbăr – Zdrențan – S. Balaci, M. Ponta (57 Georgiu), Belei (65 Păcurar), Dan Mâneran – Spătaru (83 Denis Mâneran).
Sântana: Csurka – Al. Ginghină, Paven (72 Marc), Bodea, Peia – Mateiu, Avrămuțiu – Parlapan (68 Stanciu), Martin (90 Olteanu), Prică (55 Pasăre) – Capătă.
Arbitri: Alin Bolcaș – Sebastian Pantea, Andrei Pîslaru. Observatori AJF: Iosif Manușov, Daniel Scridon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.