Încă un an s-a scurs din viața arădenilor, încă un revelion petrecut în fața Primăriei.
Ce-i drept, lumea parcă nu se mai înghesuie să vadă concertele ce au loc înainte de numărătoarea inversă, asta poate pentru că numele pur și simplu nu atrag.
Concerte așa și așa
Câteva mii de oameni s-au adunat în noaptea dintre ani pentru a intra în noul an în fața platoului Primăriei. Această noapte, care este unul dintre celel mai importante evenimente ale anului pentru omul de rând, a lăsat puțin de dorit, din punctul mai multora de vedere. Asta pentru că nu s-au adus artiști care să invite lumea să fie prezentă cu două ore înaintea orei 12, ci, în loc, au prezentat trei concerte mediocre, ba mai mult, atracția serii, speranța organizatorilor pentru a aduce multe lume, trupa din anii 70-80, Goombay Dance Band, a lăsat lumea cunoscătoare cu un gust amar. Liderul trupei nu a fost prezent, ci doar un artist care cântă cu el, deci, poporul a fost indus în eroare. Păi așa începem un nou an, cu scamatorii?…
Această trupă ne-a costat bani frumoși, aproximativ 74 de mii de lei, iar celelalte acte muzicale, încă 15.500 de lei. Bineînțeles, la onorariul artiştilor se adaugă și cheltuielile cu cu transportul, cazarea și masa acestora.
Să trecem peste aceste cheltuieli, că doar cei mai mulți veneau oricum numai la numărătoarea inversă și la artificii. În ultimele 20 de minute, străzile lăturalnice se umpleau de rânduri de oameni cu sticlele în mână, pregătiți să desfacă șampania în fața Primăriei. Pare a fi un sentiment minunat atunci când pleci din propria locuință, parcurgi o distanță mai lungă sau mai scurtă, doar pentru a număra în sens invers ultimele secunde din an alături de oameni pe care nu îi cunoști sau pe care nu o să îi cunoști vreodată.
Arădenii vin pentru focul de artificii
Ce e drept, focul de artificii merită, cel puțin așa cred unii.
Lumea nu își permite să aibă propriul show pirotehnic în propria curte, așa că spectacolul oferit de municipalitate este mai mult decât bine venit. Pentru cele aproximativ 10 minute de cer luminat, s-a scos din bugetul local suma de 55 de mii de lei.
Astfel, dacă stăm să calculăm, Revelionul din acest an i-a costat pe arădeni 150 de mii de lei. Să sperăm că măcar bunătățile pregătite și atmosfera de acasă au făcut ca acest revelion să fie unul reușit pentru toți arădenii și nu numai.

Recomandările redacției