A trecut și Revelionul, cu petreceri, mese întinse și focuri de artificii, dar și cu frica de noua variantă a virusului Sars Cov 2, așa se anunță zilnic pe toate posturile tv, la mai toate buletinele de știri.

Varianta Omicron a anulat   distracţia de Revelion din numeroase ţări ale lumii. Din Paris până la Londra sau Atena, oamenii nu s-au putut bucura de tradiţionalele focuri de artificii sau de petrecerile până în zori. Mai norocoşi, au fost  locuitorii şi turiştii din Dubai sau Statele Unite care au putut  întâmpina 2022 ca-n vremurile bune. Și petrecerea de Revelion de pe Champs Elysee a fost anulată, ca măsură de precauţie, după ce numărul de noi cazuri de COVID-19 a explodat. Aproape 200.000 de francezi au aflat, doar în ultimele 24 de or e,că s-au infectat. Aşa că oamenii au fost sfătuiţi să întâmpine noul an în cadru restrâns, doar cu apropiaţii şi, dacă merg la o petrecere, să se testeze înainte.

Nici Tamisa nu a fost luminată de artificii anul acesta. Regatul Unit a fost printre primele ţări din lume care au anulat petrecerile de stradă anul acesta. Însă, oamenii au putut petrece în pub-uri şi restaurante. Şi aici au fost peste 120 de mii de cazuri pe zi, dar autorităţile au amânat impunerea de noi restricţii.

Anul 2022 a fost întâmpinat fără petreceri şi artificii şi în Roma, Berlin sau la Atena.

Au fost însă și  pământeni care au intrat în Noul An ca-n vremurile de dinainte de pandemie. Australienii nu au vrut sub nicio formă să renunţe la celebrul foc de artificii din portul Sydney, pentru care sunt cunoscuţi în toată lumea.

Luminată de artificii a fost și cea mai mare clădire din lume, Burj Khalifa. Oficialii din Emirate au fost de acord cu organizarea de petreceri de Revelion, mai ales că oraşul este gazda Expoziţiei Mondiale. Cea mai mare petrecere de Revelion din lume, cea de la New York, s-a ținut și anul acesta, în ciuda numărului tot mai mare de infecţii.

În Time Square, au fost primiți doar cei vaccinaţi, iar participanţii au fost obligați  să poarte mască şi să respecte distanţarea fizică.  Au putut să renuțe  însă la toate aceste reguli doar la miezul nopţii, pentru tradiţionalul sărut cu persoana iubită.

În schimb la noi în țară relaxarea a fost  maximă. Dovadă au stat miile de locuri ocupate din hotelurile de la munte, pârtiile și piețele din principalele orașe ,,pline ochi” de oameni, care au dorit să participe la spectacolele și focurile de artificii organizate în noaptea dintre ani.

În tot acest timp, la știri, oficialii anunță apropierea periculoasă a ,,valului cinci”. Cu toate că Omicron a stricat petrecerile de Revelion în numeroase țări,  la noi nu a reușit. Aici  a fost  ,,pe relaxare și petrecere”.  Să vezi ,,paranghelie”, acum după Revelion. Sperăm să fim sănătoși și în 2022.

 La multi ani 2022!

Recomandările redacției