Noaptea dintre ani reprezintă unul dintre, dacă nu cel mai important eveniment al anului pentru majoritatea oamenilor. Semnificația acesteia stă în rezumatul propriu al anului ce a trecut și în dorințele pe care fiecare și le face pentru anul ce vine.

Fie că e petrecut în familie acasă sau cu prietenii la un local, revelionul este o seară specială și este tratată ca atare. Se face mâncare bună, se cumpără haine noi și se ciocnesc pahare cu șampanie. Până în urmă cu câțiva ani, pe lângă aceste lucruri, se mai adăugau și petardele și pocnitorile cumpărate de la orice colț de stradă. Dar, având în vedere riscul de accidentare al acestora, s-a impus interzicerea lor, cu toate că cine chiar vrea să pocnească cimentul, ar putea face cumva rost de câteva.

Marea majoritate a oamenilor însă, se duc în fața primăriei, unde au parte de diferite spectacole muzicale, urmate de un show de artificii care nu se poate achiziționa de la comercianți ambulanți.

Artiști de 95 de mii de lei

Primăria din Arad aduce în fața arădenilor trei numere muzicale: Fantazia, Kamelia și Goombay Dance Band, care vor întreține atmosfera din fața Palatului Administrativ. Pentru aceste trei concerte, municipalitatea va scoate din buzunar în jur de 95 de mii de lei.

Fantazia, trupa arădeană ce va deschide programul artistic, va încasa 1.500 de lei pentru un recital de 40 de minute. Kamelia, al doilea performer, cu un recital tot de 40 de minute, va încasa 14.000 de lei, în timp ce Goombay Dance Band, capul de afiș al serii, va cânta 60 de minute și va costa peste 74 de mii de lei. Bineînțeles, la onorariul artiților se adaugă și cheltuielile cu cu transportul, cazarea și masa acestora.

Artificii de 55 de mii de lei

Show-ul pirotehnic de la miezul nopții ce va dura în jur de zece minute va scoate bani buni din conturile Primăriei arădene, peste 55 de mii de lei.

Așadar, revelionul din acest an din fața Primăriei ajunge la suma de 150 de mii de lei, bani care vor veni din bugetul local. Să sperăm că banii aceștia au fost folosiți cu cap și că arădenii vor avea parte de o noapte spectaculoasă.

Recomandările redacției