Dacă în ceea ce privește Crăciunul arădenii au fost dintotdeauna mai conservatori, preferând să-l petreacă în familie, de Revelion preferau să plece undeva la munte sau într-o tară exotică. Din păcate vacanțele la munte au ajuns anul acesta să coste foarte mult. Hotelierii profitând și de ridicarea anumitor restricții au început să crească prețurile substanțial. Pentru noaptea dintre ani, la munte în România, arădenii sunt nevoiți să scoată din buzunar și 1.000 de euro de persoană pentru patru nopți cu masa inclusă.

Mulți  și de teama restricţiilor de călătorie și-au făcut rezervări în țară, chiar dacă prețurile sunt mari. Aşa se face că la hotelurile din zona Brașovului, Sibiului și Valea Prahovei nu prea mai sunt locuri chiar dacă tarifele sunt exagerate.

Tot în jur de 1.000 de euro costă  şi un Revelion pe plajă într-o țară exotică. Spre exemplu în Dubai unde pachetele pleacă de la 937 de euro pentru 7 nopţi de cazare. În Zanzibar costă undeva la 1.037 de euro. Iar Egiptul în perioada sărbătorilor poate fi vizitat cu  1.200 de euro pe cameră, 7 nopţi de cazare, all inclusive şi cină festivă în noaptea de Revelion, se precizează pe ofertele de pe paginile agențiilor de turism.

Mulți arădeni spun că prețurile în țară sunt foare mari în această perioadă, însă preferă să petreacă pe ,,plaiuri mioritice” deoarece nu știu cum va evolua situația pandemică și nu vor să fie supuși carantinării.

Sunt însă și stațiuni în apropiere de Arad unde prețurile sunt mai accesibile. Spre exemplu la Poiana Mărului în Caraș Severin pentru noaptea de Revelion turiștii scot din buzunar doar 650 de lei de persoană, cazare și masă festivă.

De Crăciun și de Revelion, restaurantele vor fi dechise toată noaptea iar la petrceri vor putea merge și cei nevaccinaţi cu  un test negativ.

Recomandările redacției