Revenim la normalitate începând cu 1 iunie

0
3088

Un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la data de 1 iunie urmează să fie constituit, conform premierului Florin Cîțu. Premierul a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate. Acesta a mai precizat că la pașaportul Covid, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului. 

„Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții.  

Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate și în scenariul optimist chiar șase milioane de români vaccinați. 

Cinci milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitatea. 

Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie”, a spus Florin Cîțu. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.