Revenire de la 0-2, în zece oameni: Cetate Săvârșin – Voința Mailat 4-2

0
286

Semnalul de alarmă tras de Cătălin Neamț după eșecul de acum câteva săptămâni, în fața Zăbraniului, a fost înțeles de elevii și colegii săi. Săvârșinul a spart gheața la
Curtici, iar, sâmbătă, a bifat și cea de-a doua victorie a sezonului în condiții speciale. Cetate a rămas cu un om mai puțin în teren la 2-0 pentru Mailat și, cu toate astea, a găsit resursele să revină pe tabelă.
Voința Mailat a început fulgerător meciul. Pe fondul unui pressing ridicat și o uluială din partea gazdelor, „alb-verzii” au avut dublu avantaj încă din minutul 15, grație aceluiași jucător. Este vorba despre Alex Chepețan, care, mai întâi, a înscris la colțul lung (bară-gol), după ce a câștigat duelul fizic cu Muntean, iar apoi a transformat în gol centrarea lui Mateucă de pe partea dreaptă, cu toată opoziția portarului Petrean. Lucrurile păreau să se încheie defi­nitiv pentru amfitrioni în momentul în care Muntean a făcut fault de ultim apărător al Mateucă și a văzut cartonașul roșu. A fost, însă, momentul ce i-a trezit la realitate pe Neamț et. comp, care au început să pună serios osul la bătaie, cu Bontea și Cotuna liniștându-și adversarii direcți cu intrări mai tari nesancționate de Herțeg, iar tabela s-a modificat și ea. În minutul 32, Flavius Pavel (foto) a reușit una dintre execuțiile sale imparabile din afara careului (șut sub bară la colțul lung), iar scorul reprizei era 1-2.
Iștoc nu a mai putut continua după o lovitură primită în gură de la un adversar, iar Oprea a venit cu un plus pe faza ofensivă. Chiar puternicul atacant a obținut un penalty în fața lui Vidac, dar impresia a fost că Herțeg a arătat punctul cu var în compensație pentru faptul că nu l-a eliminat pentru al doilea „galben” pe Turcan. Flavius Pavel a transformat de la 11 metri, însă Săvârșinul nu
s-a mulțumit cu egalul. Golul de 3-2 a căzut în minutul 80, atunci când Bogdan a centrat din corner, iar Neamț a înscris cu capul din mijlocul fundașilor anesteziați ai Mailatului. Mai mult, pe fonndul cădere psihice a Voinței, punctele au fost puse la adăpost de Marc, care a primit o pasă peste apărare de la Pavel și l-a învins pe Barabaș.
Cele 6 puncte oferă cea de-a doua mare gură de oxigen pentru formația de pe Mureș, care a părăsit și locurile retrogradabile. „Trebuie să recunoaștem că în primul sfert de oră nici nu am găsit mingea. Mailatul  a jucat perfect, ne-a înscris două goluri, dar, din câte se pare, a fost nevoie de eliminarea lui Muntean pentru a ne da seama că nu e de glumă. Am luptat extraordinar în zece oameni, am beneficiat și de un penalty destul de ușor dat, dar – pe de altă parte – arbitrul Herțeg putea foarte bine restabili echilibrul numeric cu câteva minute înainte. Până la urmă, atitudinea a făcut diferența în acest meci, sunt mândru de băieți, sperăm să legăm rezultatele bune, după primcipiul victoriile aduc victorii”, a spus Cătălin Neamț, antrenor și jucător la Săvârșin.
Formații:
Săvârșin: Dionisie Petrean – A. Popa, Muntean, Cotuna, Bontea – I. Bogdan, Neamț, Iștoc (46 Oprea), Geanîm (88 Boc) – Fl. Pavel, Daniel Petrean (68 Marc),
Mailat: Barabaș – Cheșa, Bălă, Vidac, Turcan (57 Ungureanu) – R Caba, Nedea (82 Achim), Ciucifara – Mateucă, Chepețan (90 Rusu), Crișan (61 Roșu).
Arbitri: Dorinel Herțeg – Emil Arsa, Filip Cîrmaci.
Observatori AJF: Victor Ciurăscu, Romulus Babău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.