Ambele echipe au avut parte de meciuri tari în ultimele săptămâni, rezultatele fiind total diferite. Dacă Pecica a trecut cu brio ambele examene, Zăbraniul le-a picat și se îndepărtează de prima poziție, care acum e ocupată chiar de adversarul de sâmbătă grație remizei UTA-ei II la Sântana.
Și, totuși, teamul lui Cristi Todea a început mai bine și a deschis tabela încă din minutul 4. Adam a pasat peste apărare și Zele l-a lobat elegant pe Rusu, ieșit în întâmpinare. Pecicanii nu s-au descurajat, au început să „macine” jocul și egalarea nu s-a lăsat prea mult așteptată. Mai precis, în minutul 20, Măgulean a protejat bine în avanposturi, i-a trimis filtrant lui Aldan, care a înscris pe sub Șoltezs din 14 metri lateral stânga. Forcingul „galben-albaștrilor” a continuat și după alte 8 minute s-a făcut 2-1. Copil a centrat de pe stânga, iar Huțanu a apărut ca din pământ pe colțul scurt și a trimis în plasă. Măgulean a avut și o bară înainte de a marca pentru 3-1. Cu 5 minute înainte finalul primului act, Huțanu și-a intrat în rolul servantului și ex.-ul Petre Măgulean a înscris și el din careu.
Zăbraniul s-a mai trezit de abia după pauză și Rusu a avut de lucru la șuturile lui Pavel, Țuța și mai ales lovitura liberă a lui Dragu. Nici Progresul nu a stat să privească, ci a reacționat în special spre finalul partidei, dar Măgulean și Huțanu au fost impreciși la finalizare. Prin urmare, scorul a rămas cel stabilit după prima repriză, iar diferența dintre cele două echipe devine de 6 puncte.
Pecica a ajuns la opt succese consecutive și profită la maxim de pasul greșit al Sântanei pentru un provizoriu loc 1. „Deși am întâlnit o echipă bună, echilibrată în toate compartimentele, am avut determinarea și concentrarea necesară să o depășim fără mari probleme. Deși am luat gol repede, la o nesincronizare pe mingea a doua, am echilibrat rapid meciul, ba chiar l-am dominat după un sfert de oră. Am marcat trei goluri lucrate, am mai avut și o bară, mi-a plăcut reacția băieților. Zăbraniul a început mai bine repriza a doua, a avut și ceva ocazii, dar apoi ne-am întors la cârma meciului cu niște situații și de partea noastră. Victoria este cât se poate de meritată, dar și mai mult mă bucură prestația echipei ce a crescut de la meci la meci în urma muncii depuse la antrenamente și încrederii câștigate prin rezultatele din partidele oficiale. Mai departe, vrem să câștigăm fiecare meci, iar la final vedem unde suntem. Obiectivul de clasament e un loc între primele zece echipe ale campionatului”, a menționat Dan Stupar, antrenorul Progresului.
Cristi Todea ajunge la trei eșecuri în cinci meciuri de campionat pe banca Zăbraniului, dar conducerea clubului îi acordă credit total fostului antrenor al UTA-ei. „Sigur, la cum am pregătit acest sezon și la ce achiziții am făcut, nu ne așteptam la o asemenea cădere din partea echipei noastre. Am jucat destul de slab în ultimele două etape, dar nu dezarmăm. Îi acordăm sprijin lui Cristi Todea, de acum și până la pauza de iarnă avem meciuri ceva mai ușoare, iar în vacanță vom încerca să umblăm la lotul de jucători. Cei care nu au confirmat vor pleca și vom aduce alții mai buni. După părerea noastră, nu există o echipă care să domine autoritar campionatul, după modelul celor de la Lipova sau Crișul în anii trecuți, așa că sperăm ca în curând să revenim din nou în frunte”, a punctat și Virgilius Stamate, președinteleVictoriei.
Formații:
Pecica: Fl. Rusu – Tugulescu, Ew. Wild, Edu (69 A. Ponta), Aldan – Huțanu (84 Gyebnar), Sîrbu (84 Ungureanu), Arsene, Copil (66 Marinescu) – Puie, Măgulean.
Zăbrani: Șoltesz – Ad. Popa (46 Băd), Francescu, Tomuț, Dragu – Simion, Adam (81 Goț) – Topai (68 Cl. Filip), Zele (58 Gherghel), Țuța – Fl. Pavel.
Arbitri: Alexandru Gornic – Andrei Pantea, Andrei Pîslaru.
Observatori AJF: Marius Alexa, Daniel Scridon

Recomandările redacției