Revista naţională a Casei Româno-Chineze apreciază efervescenţa filialei de la Arad

0
232

Prestigioasa revistă lunară a Casei Româno-Chineze din România, „Casa prieteniei” a consacrat, recent, două pagini filialei arădene. Efervescenţa filialei este astfel apreciată în mod deosebit, iar proiectele CRC Arad, realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Judeţean sunt prezentate pe spaţii ample. „A fost o surpriză foarte frumoasă pentru noi Suntem singura filială din ţară care a fost prezentată pe două pagini, ceea ce înseamnă că suntem apreciaţi”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele CRC Arad.

De menţionat că redactorii revistei sunt interesaţi în mod special de proiectele editoriale, în condiţiile în care traducerea unui volum de versuri al poetului și editorului arădean Ioan Matiuț, laureat al unora dintre cele mai prestigoase concursuri naționale de poezie, reprezintă un reper important al colaborării culturale româno-chineze. Mai mult,  se vorbeşte despre inițiativa editării în limba chineză a Monografiei Municipiului Arad, editată de Editura Mirador în limbi de largă circulație internațională. Potrivit reprezentanţiilor CRC, Aradul devine astfel primul oraș din România care oferă opiniei publice chineze o privire de ansamblu asupra patrimoniului său construit, în limba chineză. Revista a prezentat şi vizita oficială făcută în China de jurnalistul arădean Andrei Ando, invitat al Ambasadei Republicii Populare Chineze în cadrul unui proiect internațional de prezentare a Noului Drum al Mătăsii și al programului „un drum,  o centură”.

 „Sunt proiecte importante, care demonstrează respectul nostru față de partenerii din China, dar și recunoașterea de către comunitatea arădeană a oportunităților de colaborare cu cea mai mare putere mondială. Noi construim punți între cele două națiuni, prin pârghiile generoase ale culturii. Salut, în același timp, deschiderea autorităților locale arădene, parteneri cu care colaborăm îndeaproape în proiectele noastre. Îmi doresc ca Aradul să aibă deschidere internațională și mai ales să fie un punct de reper pe harta europeană a investițiilor chinezești, fie că vorbim despre cultură sau lucrări publice”, a ţinut să precizeze prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Casa Româno-Chineză Arad este una dintre cele mai active la nivel național. Ea se bucură de o reală apreciere a comunității locale, a intelectualilor arădeni și este considerată un partener constructiv de dialog al administrației publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.