Revolta elevilor de la „Moise Nicoară“ pentru un portar simpatic

0
381

Reacţie incredibilă a elevilor celui mai prestigios colegiu din Arad: copiii au protestat, ieri, după ce conducerea instituţiei a cerut retragerea portarului, care ar fi avut un conflict cu un elev problemă. Supăraţi că directoarea adjunctă a solicitat ca agentul de pază să fie schimbat, elevii au ieşit pe coridoare şi au scandat împotriva deciziei.

Totul a pornit după ce agentul de pază a anunţat pe facebook că trebuie să plece din colegiu, din cauza unui incident pe care l-ar fi generat un elev. Ion Dumitru Roncea, portarul în cauză a postat pe Facebook: „Dragi elevi ai Colegiului Naţional Moise Nicoară, cu regret ţin să vă anunţ că în curând va trebui să ne des­părțim… să nu fiţi trişti că nu voi mai fi printre voi, am fost onorat să fiu alături de voi… m-am bucurat la rezultatele voastre deo­sebite şi mă întristam când vă vedeam supăraţi… a fost frumos, şi de aceea regretul meu este mai mare… ce să fac. Aşa sunt eu…!! Nu pot să fiu dușmanul vostru. Voi aţi fost şi veţi rămâne prietenii mei mai mici, și dacă îmi permiteţi, şi copiii mei… Eu nu am vrut să vă simţiţi sub teroare… munca mea s-a bazat pe respect… şi sunt fericit că am reuşit să vă fac să înţelegeţi că sunt și alte metode de a fi respectat şi ascultat… pentru moment doar atât… o seară liniștită și frumoasă pentru toţi, dragi­lor..!!!”.
Ion Dumitru Roncea, a declarat apoi: „Am fost sunat de la firmă că mă retrage de pe obiectiv, vineri am avut o discuţie cu doamna director Haş despre un incident, pentru că un copil a fost mai obraznic, a forţat ieşirea, a înjurat şi a ieşit cu forţa. A doua zi a fost chemată mama copilului, am vorbit cu ea şi i-am explicat situaţia“.
După ce mama copilului a discutat cu cei din conducerea Colegiului Moise Nicoară, portarul a fost chemat de directoarea şcolii pentru a fi mustrat şi anunţat că va fi retras din obiectiv. Ion Dumitru Roncea: „Am primit ameninţări, vineri, de la dumneaiei, că mă reclamă la firmă, mi-a zis că nu am voie să vorbesc… luni seară am fost anunţat că voi fi retras de pe obiectiv, atunci am făcut postarea şi nu am făcut nimic referitor la doamna Haş, doar le-am mulţumit copiilor şi părin­ţilor. Azi dimineaţă la ora 9 au trimis maşina după mine şi m-au scos de pe obiectiv pentru că nu mai am ce căuta în şcoală“.
Ieri, în pauza mare, de dragul portarului, toţi copiii au ieşit din clase şi au scandat pentru susţinerea agentului de pază. Protestul spontan nu a fost pe placul conducerii şcolii, care a rămas impasibilă la doleanţele elevilor.
Ion Dumitru Roncea este susţinut, însă, în continuare, de sute de elevi, care au postat pe facebook mesaje de susţinere. „Ne ştia aproape pe toţi pe nume, stătea de vorbă cu noi şi întotdeauna ne încuraja şi ne spunea o vorbă bună. Nu avem nimic  să-i reproşăm actualului portar, dar Roncea era absolut special”. „Nu plecați! Înainte să fiți dumneavoastră agent de pază, nimeni nu venea la școală cu zâm­betul pe buze, însă acum, datorită dumneavoastră, mereu când merg la școală îmi văd colegii că zâmbesc, că bat palma, că râd (ceva ce mi se părea imposibil la ora 8 dimineața). Vă asigur că dacă plecați nu va mai fi la fel”. „Domnu’ agent, tot respectul! Nu acceptăm să plecaţi de aici”, „De ce să plecați? Sunt convinsă că atât copiii cât și părinții și-ar dori să rămâneți!”.
Conducerea şcolii a refuzat să ofere explicaţii pe marginea acestui subiect.
Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.