ciorogariu paginaLocuitorii de pe strada Roman Cio­rogariu ne-au contactat la redacţie pentru a se plânge de dezastrul lăsat în urmă de firmele din Grupul Izo­metal-Confort, care lucrează la Masterplanul de Apă-Canal. Asta, în con­- diţiile în care este deja un lucru cu­noscut că numele lui Florin Paşca, vecinul de duplex al primarului Gheor­ghe Falcă, are strânse legături cu Grupul Izometal-Confort, Paşca re­prezentând interesele acestor firme la Arad.
Deplasându-ne pentru a vedea despre ce este vorba, am constatat că strada este traversată de la un capăt la altul de şanţuri săpate de muncitori. Cum pământul cu care au fost iniţial acoperite s-a lăsat foarte mult, în carosabil au apărut adevărate cratere, ce au devenit de nesuportat. Şoferii care locuiesc în zonă se plâng că îşi distrug maşinile, iar proprietarii caselor susţin că nu mai au linişte nici noaptea, din cauza vibraţilor produse de maşinile care trec prin gropi. „Pe de o parte înţeleg că se lucrează şi când e şantier, se face deranj. Trebuia făcută o programare, să nu-i apuce iarna cu lucrarea neterminată. S-au apucat de spart asfaltul prin iulie-august, iar timp de vreo două zile s-a circulat greu pe aici.  Vara am fost sufocaţi de praf.  A trebuit să ies de câteva ori, vara trecută, să spăl strada cu furtunul, pentru că nu se mai putea. Acum e plin de noroaie. Eu sunt mai sensibil cu somnul şi nu dorm în camera de lângă stradă. Microbuzele, mai ales când sunt goale, fac gălăgie mare. Adevărul este că nu e plăcut. Gropile s-au lăsat, iar unii şoferi nu sunt interesaţi că îşi distrug maşinile şi circulă cu viteză”, susţine Ştefan Alexandru, unul dintre arădenii care locuiesc pe strada Roman Ciorogariu. Acesta mai spune că în şanţul din faţa casei sale a pus o cantitate mare de piatră şi nisip, dar ar fi cazul ca firma care a lucrat în zonă să-şi facă treaba aşa cum trebuie, chiar dacă acum nu se poate turna asfalt.
Petru Curta, un alt locatar de pe Roman Ciorogariu spune că se trezeşte zi de zi pe la 4-5 dimineaţa din cauza zgomotului. „Casa mea e mai veche, iar groapa este chiar lângă geam. Când trece o maşină mai grea tremură toată casa. În fiecare zi, pe la 4, 4.30, 5, începe să tremure casa. Geamurile zbârnâie, pereţii vibrează. Parcă totul se mişcă”, povesteşte Curta. Robert Kurucz, povesteşte la rândul său că a fost nevoit să pună nisip în şanţul din faţa casei, dar nu a reuşit să scape de zgomot. „Când trece o maşină, se cutremură casa până la etaj”, spune Kurucz.
Oamenii se plâng de faptul că apa de pe drum le intră în curţi, acestea fiind sub nivelul străzii şi că nu au trotuare.
Primăria se spală pe mâini
Contactată telefonic, Corina Dră­ghici, purtătorul de cuvânt al Primă­riei, spune că instituţia pe care o reprezintă nu are nicio legătură cu lucrarea, cu toate că aceasta se desfăşoară în municipiu. „Lucrarea face parte din Masterplanul de Apă-Canal. Nu a fost încă finalizată. Când va fi gata, constructorul trebuie să aducă carosabilul la sta­rea iniţială”, a declarat Corina Drăghici.
La rândul său, Bruno Biringer, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă, a promis că societatea va cere constructorului să remedieze caro­sabilul, atunci când a aflat despre nemulţumirile arădenilor care locu­iesc pe strada Roman Ciorogariu. „Lucrările au fost sistate pe perioada iernii. Am vorbit cu inginerul care supervizează lucrarea, care mi-a spus că va cere constructorului să remedieze problemele. Oamenii trebuie să ştie însă că deocamdată nu se poate pune asfalt”, a declarat Biringer.

  • budu spune:

    bine v-a facut prostilor mai alegeti-l inca o data
    dobitoci ce sunteti !

  • ivan spune:

    @biringer: asta-i tupeu maxim. nesimtire dusa la extrem. mergeti si in curtea dintre blocurile de pe t. mosoiu si d. bolintineanu

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției