UPDATE2: Contradicție în comunicate: încă se lucrează la ridicarea molozului/ Revoltător! Molozul care trebuia ridicat de pe malul Mureșului a fost, de fapt, ascuns sub pământ și frunze

0
548

 

După ce Primăria Municipiului Arad a anunțat, sâmbătă, că Direcţia Generală Poliţia Locală, prin Serviciul de Ordine, Linişte Publică şi Parcări, a sancționat cu o amendă de 2000 de lei firma care execută lucrările de schimbare a dalelor din zona bazinelor de pe ştrandul Neptun, pe rețelele de socializare apar noi nemulțumiri.

Avocata care a făcut publică situația în care angajaţii societăţii FYDE DEMOPREST SRL au depozitat pe malul Mureşului molozul rezultat în urma scoaterii vechiului pavaj a făcut publice noi fotografii, în care se arată că cei care s-au deplasat la fața locului nu au făcut decât să acopere molozul și betonul cu frunze uscate și pământ. „Am avut așteptări nerealiste; au acoperit munții de moloz și beton cu pământ și frunze uscate. Unde că e rațiunea?”, a scris Laura Crivăț pe profilul ei de Facebook, postând mai multe fotografii.

Pe lângă sancțiune, s-a dispus ca molozul să fie transportat chiar luni la depozitul conform din Arad, însă a devenit clar că firma în cauză și-a bătut joc până și de implicarea autorităților implicate, inclusiv a conducerii Poliției Locale, și a făcut treabă de mântuială.

Firma despre care vorbim a fost înființată chiar anul acesta și, deci, oficial, e la kilometrul 0, să zicem așa. În pozele transmise presei sâmbătă se arăta cum angajații acesteia ridicau molozul. În realitate, mare parte a acestuia a rămas la fața locului și deasupra a fost, așa cum am specificat, aruncat pământ.

UPDATE: Locul a fost curățat

Într-un nou comunicat, Poliția Locală locală spune că locul a fost, până la urmă, curățat și adus la forma inițială, în dimineața zilei de luni. „Sâmbătă, 13 aprilie 2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine, Liniște Publică și Parcări au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor, companiei care a depozitat pe malul Mureșului molozul rezultat din îndepărtarea dalelor din bazinele situate în incinta Ștrandului „Neptun”. În această dimineață, perimetrul afectat a fost adus la forma inițială, molozul fiind transportat la depozitul conform din municipiu”, se arată în comunicat.

UPDATE2: În ciuda comunicatului anterior, pe la ora 19, Primăria Municipiului Arad a postat pe rețelele de socializare un alt comunicat, care îl contrazice oarecum pe cel anterior, potrivit căruia locul a fost adus la forma inițială în această dimineață: „Angajaţii societăţii contractate să schimbe dalele din zona bazinelor de pe ştrandul Neptun curăţă şi la această oră malul Mureşului unde a fost depozitat iniţial molozul rezultat în urma scoaterii vechiului pavaj. Sesizând că terenul nu a fost adus la starea iniţială, Primăria Municipiului Arad prin Direcţia Generală Poliţia Locală a dispus ca acţiunea de igienizarea a zonei să se desfăşoare sub stricta supraveghere a unui echipaj din cadrul Biroului Protecţia Mediului. Oamenii legii se vor asigura că muncitorii nu vor lăsa în urmă nicio fărâmă de pavaj.

Nu rămâne de spus, momentan, decât că implicarea civică este mai mult decât binevenită. Din fotografie în fotografie, din status în status, ne putem dedica astăzi comunității noastre mai mult decât au făcut-o predecesorii noștri și putem comunica, în văzul tuturor, cu reprezentanții autorităților locale. Sună cam oficios, dar este adevărat, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.