De regulă, conceptul de revoluție este aso­ciat cu ideea de trecere a puterii din mâinile clasei exploatatoare în cele ale poporului. Așa a fost revoluția bolșevică, așa a fost revoluția din Franța, așa au fost multe revoluții din țări de pe tot mapamondul. Pe scurt, fără ocolișuri și subterfugii, revoluția, oriunde ar fi avut loc, a fost întotdeauna percepută ca o mișcare de stânga. Se pare că, după multe studii și cercetări, dreapta a ajuns la concluzia că revoluția nu este un apanaj al stângii, ci o mișcare deșteaptă, de care poate profita din plin.
Haideți să vedem cum este definită în DEX revoluția… Primo: „Schimbare fundamentală a valorilor, a instituțiilor politice, a structurii sociale, a conducătorilor și ideologiilor unei societăți. 2. Răscoală, revoltă”. Secundo: „Ansamblul transformărilor calitative profunde care cuprind fie un sistem în întregime, fie unul sau mai multe subsisteme ale acestuia. 2. Schimbare bruscă și de obicei violentă a structurilor sociale, economice și politice ale unui regim dat. 3. Răscoală, revoltă. Schimbare radicală și de obicei bruscă, pașnică sau violentă, în raporturile economice, sociale și politice ale unei societăți, și care constă în sfărâmarea vechilor relații de producție și instaurarea unor relații de producție noi, corespunzătoare nivelului de dezvoltare a forțelor de producție, precum și în trecerea puterii de stat din mâinile vechii clase dominante, exploatatoare și decadente, în mâinile unei noi clase progresiste”. Aoleu, adică revoluție înseamnă trecerea puterii de stat în mâinile unei clase progresiste, adică ale capitaliștilor? Cum mama dracului ar vrea prostimea ca puterea să ajungă din nou în mâinile exploatatorilor, pe care i-au mătrășit la vechile revoluții? Adică, după ce decenii în șir ai susținut că vechea clasă dominantă este decadentă, iar pentru înlocuirea ei ți-ai pus pielea în băț, acum vii și afirmi că puterea populară, pentru care ai luptat, este decadentă, iar cea capitalistă este progresită?!
Să ne înțelegem, nu sunt un nostalgic al comunismului, dimpotrivă, dar nu pot să nu observ că șmecherii care conduc Europa fac pe revoluționarii, nedorind să schimbe ceva, ci doar să ia locul foștilor comuniști, să fie la putere pretextând vo­ința poporului! Nu schimbă, de fapt, nimic, rețeta bolșevicilor este perfectă: fă poporul să creadă că este voința lui, pe care tu o transpui în fapte! Mimarea voinței po­porului este perfectă: vin tot felul de așa zise organizații neguvernamentale, cu nume pompoase, plătite cu bani grei dinafară, să urle și să baune că așa vrea poporul, își permit să vorbească în numele poporului, cu toate că poporul nu le-a dat niciodată acest drept. Statul român, ca să fie ascultător și devotat statului de drept, le-a dat mână liberă, făcând din niște boschetari lideri de opinie! Doamne, unde am ajuns, nu putem să facem autostrăzi pentru că nu știu care căcănar vine și țipă că nu avem dreptul să tulburăm broaștele sau liliecii, că vânturelul de seară, sau cum mama dracului s-o mai numi, își are habitatul pe traseu? Ca să fie limpede: Italia, dacă ar fi respectat tâmpeniile așa ziselor ONG-uri, ar mai avea acum autostrăzi, ar mai avea edificii și alte drăcii de acest gen dacă ar fi fost obligată să conserve casa în care Nero a săvârșit incest cu sora lui? Ca să închei: ce revoluție avem, una capitalistă, pe baze socialiste?

Recomandările redacției