#Rezistența văzută de Țiriac

0
360

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români și unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din lume. A ajuns acolo unde a ajuns datorită tenisului, dar mai ales datorită seriozității de care a dat dovadă.
Duminică seara l-am văzut la Realitatea tv, când a fost intervievat de Rareș Bogdan.  Fără să exagerez cu nimic, a fost un interviu eveniment. Om dintr-o bucată, Țiriac nu s-a ascuns după cireș, dând o serie de răspunsuri de bun-simț, deși nu erau corecte din punct de vedere politic. Potrivit lui Țiriac, protestele antiguvernamentale ar fi fost ilegale, pentru simplul motiv că nu au fost autorizate, cum ar fi fost normal. Asta, cu atât mai mult cu cât, manifestanții au ieșit în stradă pentru a sprijini lupta anticorupție și în definitiv Justiția, dar au făcut acest lucru încălcând… legea. De asemenea, Țiriac, nu a văzut cu ochi buni nici decizia președintelul Klaus Iohannis de a participa la un miting.  „Mă întreabă oamenii, că dacă sunt român toţi mă întreabă şi eu stau mai mult pe afară. Mă întreabă oamenii: Măi, ce-i cu voi românii? Voi sunteţi sănătoşi la cap? Avem alegeri, avem o coaliţie la mai bine de 51%. Din ce am înţeles, preşedintele României nu a aprobat primul guvern. Nu ştiu dacă are el obligaţia să ne spună de ce nu l-a aprobat. Însă pe al doilea l-a aprobat, care după zece zile iese cu câteva mii de oameni într-o piaţă acolo care vor să dea jos Guvernul care a stat zece zile. Acum vă întreb eu: De ce?” , a spus printre altele Ţiriac. Omul de afaceri a ținut să menționeze că din punctul lui de vedere, noul Guvern ar fi trebuit să aibă o perioadă de grație și abia apoi să fie luat la întrebări. Ceea ce este cât se poate de normal, pentru că nu are nicio logică să ceri demisia unui guvern, fără a-l lăsa să arate ce poate, mai ales că a fost învestit în urma unei victorii zdrobitoare în alegeri. Cu toate acestea, președintele Iohannis mai spera în urmă cu o lună să schimbe Guvernul, când spunea în Parlament că „demiterea unui ministru e prea puțin, alegerile anticipate prea mult”. Se pare că între timp i-a trecut, cu toate că, la sfârșitul negocierilor eșuate cu Tăriceanu, când a văzut că fostul premier nu trece în tabăra PNL, i-ar fi spus acestuia că urmează un război total.
În aceeași ordine de idei, Țiriac nu a exclus nici posibilitatea ca protestatarii să fi fost împinși de la spate de cineva, atunci când au decis să ia cu asalt străzile din marile orașe, arătând faptul că erau prea bine organizați.
Deși răspunsurile nu au prea fost pe placul realizatorului tv, Rareș Bogdan făcându-și, în ultima vreme, un titlu de glorie din faptul că a sprijinit și sprijină Mișcarea #Rezist, acesta l-a ascultat cu respect. Sper că l-au ascultat și mulți dintre cei care au participat la acțiunile de protest, pentru a dărâma un guvern legitim și pentru a face, fie voluntar, fie involuntar, jocurile PNL și USR, formațiuni care au pariat pe Dacian Cioloș, au pierdut, dar nu s-au împăcat nici acum cu rezultatul alegerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.