Anunţul ministrului Tudorel Toader privind Ordunanţa de Urgenţă a Guvernului, prin care toate sentințele emise de completele de cinci judecători vor deveni nule, a stârnit un scandal monstru. Primi care au ripostat au fost cei de la haştag reziat, care au anunţat un protest de amploare sub sloganul “Nu vrem ordonanţă pentru corupţi ! “.

A urmat PNL, care, care, prin vocea Ralucăi Turcan, acuză Guvernul că se pune dreasupra legii, pentru ca Dragnea să scape de condamnare. ”Tudorel Toder îi oferă lui Liviu Dragnea garanția că va scăpa de condamnarea în dosarul Referendumul. Condamnatul Dragnea a dispărut de la sfârșitul anului trecut într-un concediu prelungit. Se va întoarce din nou în spațiul public românesc imaculat. Va clama victoria în lupta sa împotriva justiției. Milioane de români care au respectat legile acestei țări sunt umiliți încă o dată. Află acum, în anul 2019, că există oameni mai presus de lege. Învață că există dreptate, dar nu pentru oricine. Văd, din ce în ce mai clar, că există oameni și supra-oameni. Le promit asta românilor care, deși sunt acum umiliți de o mână de infractori ajunși să facă legi, cred în această țară și în viitorul ei în Europa”, suține Raluca Turcan.

 

“Liviu Dragnea dă foc României!”, spun, la rândul lor, cei de la PMP :„Săriți, oameni buni! La doi ani de la mârșăvia care a scos România în stradă, cu privire la promovarea OUG 13 pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, în scopul asigurării condițiilor pentru punerea în libertate și la adăpostul legii a politicienilor infractori, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a detonat duminică „bomba” serii. A transmis public că Guvernul va adopta curând o ordonanță de urgenţă care, finalmente, anulează toate sentințele, începând cu anul 2014, care au fost stabilite de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție”. Sursa: Mediafax

Foto protest: Haştag rezistenţii i-au chemat, din nou, pe români la proteste

 

Recomandările redacției