În contextul în care arădenii ar putea râmâne fără apă caldă şi căldură datorită blocajelor financiare în care va intra CET Arad, senatorul PSD Mihai Fifor trage încă un semnal de alarmă cu privire la  gravitatea situaţiei, afirmând că în acest caz nu este vorba despre o dispută politică stâbnga-dreapta ci despre un dezastru administrativ care-i afectează pe cetăţenii Aradului. „Conform unor informaţii de ultimă oră, Energomontaj ar putea bloca astăzi (ieri, n. r.), conturile CET Hidrocarburi Arad, din cauza unei datorii de peste 20 milioane lei, ceea ce va atrage după sine îngheţarea salariilor angajaţilor”, arată Mihai Fifor într-un comunuicat de presă.
Fifor reaminteşte eforturile pe care le-a făcut împreună cu deputatul Dorel Căprar pentru a media dialogul între administraţia locală şi reprezentanţii Guvernului şi se arată mai mult decât rezervat cu privire la rezultatele anunţatei întâlniri a primarulşui Gheorghe Falcă cu vicepremierul Vasile Dâncu. „Am aflat din presă că Gheorghe Falcă a anunţat că va avea o întrevedere cu vicepremierul Vasile Dâncu, pentru a relua tematica la Bucureşti. Sigur că ne dorim ca întâlnirea să fie fructuoasă pentru Arad, cu toate că este mai mult un exerciţiu de imagine decât un demers constructiv. Reamintesc că primarul a primit un răspuns oficial de la doamna Dragu, ministrul finanțelor publice, și de la doam­na Sirma Caraman, secretar de stat în MDRAP, în care i s-a răspuns clar că atâta timp cât încheie anul cu un excedent bugetar de peste 166 de milioane de lei, Guvernul nu are cum să aloce alți bani, în niciun caz sub formă de ajutor de stat”, spune Mihai Fifor.
Senatorul se arată bucuros că astăzi, în şedinţa CLM, şedinţă despre care spune că a fost convocată „… la insistenţele noastre…” (ale PSD, desigur), se va discuta alocarea a şase milioane de lei pentru CET Hidrocarburi, şi manifestă hotărârea social-democraţilor de a se implica până la capăt în rezolvarea acestei probleme care… este o problemă! „Ne vom implica în continuare când vine vorba despre interesul comunităţii locale, la fel cum am făcut-o până acum. Problema CET rămâne pentru noi prioritară şi ne arătăm întreaga deschidere pentru rezolvarea problemei”,  spune senatorul Mihai Fifor în încheierea comunicatului.

Recomandările redacției