UTA a terminat la egalitate, scor 1-1, disputa din deplasare cu Pandurii Târgu Jiu, într-un meci important pentru zona inferioară a clasamentului, contând pentru etapa a 30-a a Ligii a II-a. Roş-albii şi-au atins scopul şi au părăsit terenul neînvinşi, ţinând la respect echipa gazdă, care continuă să ocupe loc retrogradabil. UTA putea chiar câştiga dacă era mai atentă în partea a doua, când parcă şi arbitrajul a fost de partea gorjenilor, aflaţi în mare suferinţă.
După două şuturi periculoase expediate în primul sfert de oră de Buia şi Hlistei, scorul a fost deschis în minutul 18. Atunci când Buia a pus latul din 5 metri, în urma unei centrări a revenitului Burlă, care avea să fie protagonist al meciului. Pandurii a avut mai mult mingea, dar UTA a acoperit bine spaţiile din defensivă, preferând să gestioneze avantajul minim, astfel că la pauză s-a intrat cu 0-1.
Fără să mai aibă ce pierde, oltenii s-au aruncat în atac în repriza secundă, iar egalarea a venit în minutul 67, atunci când Băjan a transformat precis un penalty scos de Maxin, faultat în careu de Burlă. În ultimul sfert de oră s-a jucat pe contre, iar Hlistei a luat la ţintă bara în minutul 75, la o fază la care portarul Pandurilor era spectator. UTA a cerut şi ea penalty în minutul 78, la o intervenţie asupra lui Curtuiuş, dar centralul târgoviştean Marius Chiţu a considerat că faultul a avut loc în afara careului.
Pîrvulescu a semnat şi el o ocazie importantă în dreptul gazdelor, cu un şut din 11 metri ce a trecut de puţin alături, pentru ca ultima şansă să le aparţină tot arădenilor. În minutul 84, mingea trimisă cu capul de Curtuiuş a fost respinsă de sub transversală de Moga. Până la final, Tănase a fost eliminat pentru al doilea galben, dar ultimele minute au fost fără mari emoţii la poarta lui Bodea, iar Pandurii şi UTA au încheiat nedecis, 1-1.
Formații:
Pandurii: Moga – Băjan, Turda (73 Vasilescu), Celea, Cr. Munteanu – D. Pîrvulescu, Raiciu, Cenaj, Şut (91 Vodă) – C. Ionică, Tudoran (46 Maxin). Antrenor: Adrian Bogoi
UTA: Bodea – Dan, Manea, Markovic (74 Roșca), Burlă – Tănase, Jorza (71 Prună) – Petra, Buia (58 Stahl), Hlistei – Curtuiuș. Director tehnic: Ionuţ Popa; Antrenor: Cristian Todea
Arbitri: Marius Chițu (Târgoviște) – Adrian Vornicu (Iași), Romică Bîrdeș (Pitești). Rezervă: Iulian Mihai (Râmnicu Vâlcea)
Observatori AJF: Iulian Spătaru (Timișoara), Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea)

Recomandările redacției