Cazul medicului arădean Bogdan Pițiș, suspect infectare cu coronavirus a fost prezentat pentru prima dată în cotidianul nostru, când am atras atenția că acesta este izolat la domiciliu. Acesta a avut simptomatologie clar suspectă și a cerut testarea pentru COVID-19, testare care s-a cam lăsat așteptată. Medicul Pițiș, care se numără printre cadrele medicale expuse infectării cu COVID în spital a primit rezultatul testului și este pozitiv.

Joi seara, medicul arădean, tată și soț – și-a arătat îngrijorarea și teama postând pe Facebook un mesaj disperat prin care a făcut public faptul că, deși a fost testat de trei zile, nu are niciun rezultat. Medicul cunoaște cel mai bine la ce s-a expus el și colegii lui în spital, având în vedere că, în urmă cu doar câteva zile și-a pierdut viața pastorul arădean diagnosticat cu COVID-19. Însă, acesta se teme pentru familia sa, fiind tată a trei copii.

Sunt foarte mâhnit de ceea ce se întâmplă. Văd și citesc atâtea postări și chiar articole în media locală, medici infectați, aparatură, grijă față de cetățeni, chiar că s-au primit rezultatele testărilor cadrelor medicale. Am zis că tac dar nu mai am încotro. De câteva zile aștept rezultatul testării pentru SARS-cov2, în urma expunerii. Nici la această oră NU am primit rezultatele.

Am sunat la Prefectură, DSP Arad, Spitalul Victor Babeș Timișoara, nimeni nu știe nimic. Domnule Iohannis, dl. Orban, dl. Tătaru, dl. Arafat, fac un apel la dvs. vă rog să mă ajutați. De 3 zile am început să fiu simptomatic și nimeni nu știe nimic, sau nu se vrea. Sunt acasă, izolat cu 3 copii și soția!!!”, a fost mesajul medicului arădean, postat joi.

De menționat că, deocamdată doar pentru alte două cazuri de cadre medicale, testele pentru COVID-19 sunt pozitive. Este vorba de personal din Spitalul Orășenesc Ineu.

Recomandările redacției