Rezultate foarte slabe la simulare: peste 60 % dintre elevi nu ar trece Bacalaureatul

0
294

Din numărul total de lucrări evaluate la simularea examenului național de Bacalaureat procentul de lucrări cu note peste 5 la clasa a XI-a este de 30,33% și la clasa a XII-a de 40,17%. De precizat că la clasele a XI-a 343 de elevi nu s-au prezentat la niciuna din probe iar 364 de elevi s-au prezentat doar la o probă.  În ceea ce privește clasele a XII-a, 504 elevi  nu s-au prezentat la niciuna din probe și un număr de 441 de elevi s-au prezentat doar la una sau două din probele simulării examenului național de Bacalaureat.
Rezultatele simulării au fost  afişate la avizierele  şcolilor și pe forumul ISJ Arad în cursul zilei de vineri.
„Scopul simulărilor examenului de Bacalaureat este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile și standardele examenului cât și, pe de altă parte, facilitarea unei analize pertinente a nivelului de pregătire al elevilor. Se preco­- nizează ca profesorii, împreună cu elevii și părinții acestora, să  analizeze rezultatele simulărilor și să gândească   planuri de remediere și îmbunătăţire a calităţii nivelului de pregătire al candidaţilor. Prin implementarea acestor planuri se dorește  ca, la momentul examenului, elevii să fie capabili de rezultate superioare celor din anii anteriori“, ne-a declarat profesoara Laura Nădăban, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
Analiză comparativă
Analiza comparativă a rezultatelor la Examenul de Bacalaureat din ultimii ani arată o creștere evidentă a procentului de promovabilitate. Dacă în anul școlar 2012-2013, procentul de promovabilitate era de 50,47%,  iar în anul școlar 2013-2014 procentul de promovabilitate era de 51,82, în anul școlar următor, 2014-2015, procentul de promova­- bilitate a fost de 59,88%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.