Noua instituție din peisajul educațional arădean a încheiat anul de învățământ 2021-2022 cu un bilanț valoros și consistent, susținut de numărul ridicat de premii și mențiuni la olimpiadele și concursurile școlare.
Elevii pregătiți în cadrul Centrului au obținut 160 de premii și mențiuni la nivel județean și 35 de premii și calificări la nivel național în cadrul olimpiadelor școlare de profil. De asemenea, au reușit să se evi­dențieze la o serie de concursuri școlare, precum Public speaking, Concursul național ,,Olimpiada speciilor”, LuminaMath, Con­cursul Național ,,George Emil Palade”, Concursul interjudețean de fizică-chimie-bio­logie Zircon, Comper, Concursul de mate­m­atică Ioan Aron, Concursul internațional de matematică Caius Iacob, Concursul internațional „Lesefüchse”, Simpozionul na­țional ,,Cuvântul”, Concursul județean „The winter` s tale essay competition”, concursuri de recitări în limba maghiară.
,,A fost un an încărcat, în care am pornit de la înființarea Centrului și organizarea acestuia, continuând cu derularea activităților, cu acțiuni de promovare, stabilirea de parteneriate. Cred că rezultatele obținute sunt o dovadă a nivelului ridicat de competențe și cunoaștere atât din partea profesorilor, cât și a elevilor care participă la activitățile de pregătire. Subliniez că merite importante au și profesorii de la clasă, din școlile unde învață elevii. Centrul duce mai departe această pregătire de la clasă pe care o situează la un alt nivel, la un grad mai ridicat de dificultate, de natură să susțină astfel obținerea de performanță”, ne-a împărtășit Loredana Roman, directorul Centrului Județean de Excelență Arad.
Aflat în subordonarea metodologică a Inspectoratului Școlar Județean Arad, instituția de pregătire a elevilor arădeni capabili de performanță și-a început activitatea în octombrie 2021. Pe perioada anului școlar recent încheiat, în cadrul Centrului s-au derulat activități la nu mai puțin de 14 materii (limba și literatura română, limba engleză, limba germană maternă, limba maghiară maternă, limba slovacă maternă, matematică, fizică, informatică, discipline economice, geografie, protecția mediului, biolo­gie, discipline socio-umane, istorie), iar din toamna acestui an sunt preconizate o serie de măsuri de extindere a activităților.
,,Rezultatele care au fost obținute la nivelul Centrului justifică dezvoltarea resurselor sale. Intenționăm să diversificăm activitatea prin efectuarea de pregătiri și la alte materii precum
învățământul vocațional, pentru a da doar un exemplu. De asemenea, feedback-ul primit de la elevi și părinți este foarte bun și arată utilitatea deosebită a Centrului de Excelență” a susținut
Marius-Sorin Göndör, inspectorul școlar general al județului Arad.

Festivități de premiere în cadrul Centrului Județean de Excelență Arad

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției