Rezultatele bursei muncii: peste 1.400 de job-uri disponibile și doar câteva sute de candidați

0
446

bursaCa la Arad, nu e în alte județe. Dacă în multe zone din țară nu sunt locuri de muncă, în județul nostru se găsesc job-uri, dar nu și mulți doritori. După cum semnala conducerea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, mulți angajatori arădeni nu găsesc candidați pentru ocuparea locurilor disponibile. Fie că sunt nemulțumiți de salarizare, de condițiile de muncă, ori nu sunt pregătiți, șomerii arădeni nu își caută de lucru, raportat la posibilitățile existente pe piață.

La fel s-a întâmplat și la bursa muncii pentru absolvenți, organizată de AJOFM Arad, când peste 1.400 de oferte de angajare au fost puse la bătaie de 45 de agenți economici. Nici absolvenții, nici șomerii nu s-au înghesuit la bursă, numărul participanților fiind de doar 270. Adică, nici un sfert din numărul ofertelor de angajare disponibile.

Cele mai multe oferte de lucru au fost în industrie – auto și textile, construcții, asigurări, dar și comerț.

În jur de 70 de arădeni și-au găsit pe loc un serviciu, în timp ce alți peste 100 au fost selectați în vederea angajării.Bursa avut loc la Galleria Mall.

Dacă în urmă cu câțiva ani, șomerii vânau ofertele de muncă, acum angajatorii sunt cei în mare căutare de candidați pentru angajare. Desigur, regula este valabilă îndeosebi pentru ofertele de muncă pentru persoane cu studii medii. Pentru persoanele cu studii superioare, oferta de muncă nu este la fel de vastă.

Oferta de job-uri disponibile este actualizată săptămânal la AJOFM Arad și poate fi consultată pe site-ul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.