Rezultatele de la titularizare nu vor fi sub semnul anonimatului

0
656

A  început examenul de titularizare pentru cadrele didactice ce și doresc un post pe perioada nedeterminată  în învățământ. Având în vedere că la examenul de Evaluare Națională și la cel de Bacalaureat rezultatele au fost sub semnul anonimatului, acest lucru nu se va întâmplă și în cazul profesorilor.  Rezultatele de la titularizare 2020 nu vor fi anonimizate, au declarat reprezentanții   Ministerului Educației.pe sit ul Edu pedu, după ce mai mulți candidați la examen au întrebat dacă notele vor fi anonimizate, așa cum s-a întâmplat în premieră la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, redacția a adresat întrebarea Ministerului Educației. Facem precizarea că titularizarea nu este un examen școlar, ci un concurs de angajare. Concret, candidații care obțîn titularizarea se pot angaja într-o școală pe o perioadă nedeterminată, spun cei de la minister.

 Răspunsul Ministerului Educației, cu privire la modul în care vor fi afișate rezultatele de la titularizare 2020 a fost că ,“ nu se poate efectua anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților participanți la concursul național de ocupare a posturilor didactice, din următoarele considerente: În funcție de rezultatele obținute, candidații vor participa la ședințele de repartizare care sunt publice și este necesar să se asigure transparența și opozabilitatea față de toți candidații a modalității de ocupare a acestor funcții. În fișa de înscriere candidații și-au dat acordul pentru afișarea nominală a datelor obținute în urmă susținerii probei scrise, dar și a rezultatelor lor“.

Primele rezultate de la titularizare 2020 vor fi afișate pe 4 august, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale de la titularizare 2020 se afișează pe 11 august, la sediile inspectoratelor școlare județene și pe titularizare.edu.ro.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțînă la proba scrisă minimum notă 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum notă 5 (cinci).

Locurile vacanțe publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

Corina Henegar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.